image_pdfimage_print

Avui, el president Puigdemont, probablement a partir de les 7.00 hores, podrà sortir de la presó, després que el Tribunal Superior del land d’Schleswig-Holstein, decretés, ahir a mitja tarda la seva llibertat previ pagament d’una fermança de 75.000 euros. Una quantitat que poques hores després va ser transferida des de la caixa de solidaritat de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural. Per raons d’horari, però, el president no ha pogut sortir fins avui. Segons el tribunal, Puigdemont podrà moure’s per tota la República Federal d’Alemanya i, si vol sortir a l’estranger, per exemple, a Bèlgica, haurà de demanar-li permís. També haurà de signar cada setmana en una dependència policial de land, per la qual cosa, no podrà allunyar-s’hi gaire.

Així que va saber la resolució del tribunal, el president va piular a Twitter un breu “Ens veiem demà. Moltes gràcies a tothom“, acompanyat d’una seva foto amb el polze dret en senyal de victòria.

Es desestima el delicte de rebel·lió

Publicitat
Publicitat

El tribunal alemany desestima, en la seva resolució respecte a l’euro-ordre d’extradició espanyola, el càrrec de rebel·lió, però demana més informació sobre el suposat delicte de malversació. L’amenaça, doncs, de ser extradit per aquell delicte queda totalment desestimada, i en cas de ser extradit, a Espanya només podria ser jutjat per l’esmentada malversació de diners públics, que, segons Llarena, haurien anat a la celebració del referèndum de l’1-O. No cal dir que, en cas de ser condemnat, fins i tot en la seva pena màxima, serien molts menys anys.

La desestimació de la rebel·lió, de retop, pot tenir conseqüències en els casos dels presoners polítics a Espanya, tots els quals hi són precisament per aquest delicte, com a càrrec fonamental. Ara caldrà veure si, amb aquest antecedent, els seus advocats en demanen la llibertat.

Una immensa alegria i un ampli ressò internacional

No cal dir que la reacció del moviment republicà a la notícia de l’alliberament de Puigdemont, va ser d’una immensa alegria i d’un esclat a les xarxes socials, on es van poder llegir reaccions de tots tipus: de celebració, d’emoció, de gratitud, etc.

També la notícia va ser portada de forma immediata en tots els mitjans de comunicació alemanys i d’arreu del món. Un seguiment que de ben segur es continuarà produint en el moment de l’alliberament (que encara no s’ha produït en el moment de redactar aquesta notícia).