image_pdfimage_print

Les Assemblees en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC), formades per treballadors públics, han enviat a diverses institucions i mitjans de comunicació europeus, un comunicat que denuncia l’onada repressiva que exerceix l’Estat espanyol sobre Catalunya i les seves institucions.

Segons el text, “el procés de reivindicació de la República catalana ha estat i és moviment fermament democràtic que ha cercat insistentment d’acordar amb els actors estatals i internacionals l’instrument polític que permetés al poble català d’expressar-se sobre les seves aspiracions col·lectives”.

A continuació, afegeixen que, “Els membres dels nostre Govern amb el president Puigdemont al capdavant, i els representants de les forces polítiques i dels moviments de defensa dels drets nacionals de Catalunya (actualment privats de llibertat empresonats o exiliats) sempre han actuat de manera pacífica i s’han oposat a qualsevol manifestació de violència atenent al mandat legítim del Parlament de Catalunya, expressió de la voluntat popular”.

Publicitat
Publicitat

Per això conclouen que “els procediment judicials en curs són mancats de base factual que fonamenti els delictes de què són acusats”.