Les Assemblees en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC), formades per treballadors públics, han enviat a diverses institucions i mitjans de comunicació europeus, un comunicat que denuncia l’onada repressiva que exerceix l’Estat espanyol sobre Catalunya i les seves institucions.

Segons el text, “el procés de reivindicació de la República catalana ha estat i és moviment fermament democràtic que ha cercat insistentment d’acordar amb els actors estatals i internacionals l’instrument polític que permetés al poble català d’expressar-se sobre les seves aspiracions col·lectives”.

A continuació, afegeixen que, “Els membres dels nostre Govern amb el president Puigdemont al capdavant, i els representants de les forces polítiques i dels moviments de defensa dels drets nacionals de Catalunya (actualment privats de llibertat empresonats o exiliats) sempre han actuat de manera pacífica i s’han oposat a qualsevol manifestació de violència atenent al mandat legítim del Parlament de Catalunya, expressió de la voluntat popular”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Per això conclouen que “els procediment judicials en curs són mancats de base factual que fonamenti els delictes de què són acusats”.