image_pdfimage_print

L’estat espanyol i els partits que li donen suport, han desfermat una ofensiva generalitzada contra els Comitès de Defensa de la República, amb l’objectiu que la justícia actuï per neutralitzar-los i acabar amb el seu activisme en favor del President Puigdemont i de la implementació de la República declarada pel Parlament de Catalunya.

Tant el PP, com els socialistes, com Ciudadanos, han sortit de manera desbocada exigint-ne la seva repressió. Les expressions emprades han estat des de “kale borroka”, passant per “comandos” i arribant a plantejar un escenari d’enfrontament civil. Lògicament, els mitjans de comunicació espanyolistes han tingut i tenen un protagonisme de primera línia en la construcció d’una atmosfera de repressió.

Pels estrategues espanyols, els CDR representen un perill de primer grau per la seva capacitat d’actuar a l’hora en múltiples localitzacions, fet que qüestiona el control del territori per part de les forces de seguretat espanyoles, deixant-les fins i tot en ridícul en múltiples ocasions.

Publicitat
Publicitat

Comunicat dels CDR

Davant d’aquest escenari de creixent criminalització que es configura com a clara avant-sala de la repressió, els CDR van fer públic ahir un comunicat, on després de denuncuar la campanya mediàtica, consideren que “el que realment els hi fa por és l’existència d’un poble unit, alegre i combatiu. Els hi fa por que practiquem el pacifisme actiu, com a mètode de transformació social, els hi fa por que tinguem la capacitat d’aturar el país. Tenen por que cada cop ens organitzem més i prenguem consciència del poder que tenim“.

També afegeixen que el CDR “som estudiants, pageses, bomberes, aturades, botigueres, cambreres, recepcionistes, professores, autònomes, cuidadores, informàtiques, cuineres, perruqueres, carteres, treballadores de la indústria, jubilades. El CDR som el poble i som aquí per construir la República“.

I acaba amb un contundent: “No tindran prou presons per un poble pacífic en peu de lluita”.

No debades, aquest comunicat era la resposta a la notícia que la Fiscalia espanyola pensa obrir una investigació contra els CDR. Això no obstant, el caràcter horitzontal i l’absència d’un lideratge establert, fa molt difícil determinar quins són els darrers responsables d’aquest moviment, que a mesura que passen els dies i les setmanes, i davant la inoperància dels partits polítics republicans, està assumint cada cop més protagonisme.