image_pdfimage_print

Centenars de persones, entre 200 i 500 depenent de les fonts, van assistir ahir a la manifestació per la llibertat del President Carles Puigdemont a Berlín. Organitzada per l’ANC d’Alemanya, els participants sortiren de la Porta de Brandenburg, monument referencial de la ciutat, i anaren fins a la seu del Ministeri de Justícia, sota una pluja que no els va impedir fer arribar el seu propòsit a la societat alemanya.

També hi participaren partits i organitzacions alemanyes en solidaritat amb Catalunya i la seva lluita contra l’autoritarisme espanyol.

La manifestació va tenir un ressò especial, no només per celebrar-se a la capital d’Alemanya, l’estat més poderós de la Unió Europea, sinó també per coincidir amb els 6 mesos de l’agressió policial espanyola als votants del referèndum d’autodeterminació del 6 d’octubre, que va provocar més de 1.000 ferits. Malgrat la repressió, hi participaren més de 2.250.000 ciutadans, el 90,1% dels quals es decantaren pel sí a la Independència. El 27 d’octubre, el Parlament de Catalunya, va votar la Declaració d’Independència de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

2 COMENTARIS

  1. La solució al conflicte català existeix, és llarga i dura, però existeix.

    Primer cal evitar que l’Estat dugui el relat cap a la basquització, que alhora el portaria a il·legalitzar organitzacions i partits només pel fet de ser sobiranistes. Fora de la legalitat, amb propaganda massiva, l’Estat espanyol (Gobern, IBEX35, partits polítics, Mitjans de comunicació, Opus Dei…) pot anar modelant les opinions públiques. Per això cal reinventar els CDRs com a òrgans de “propaganda clandestina continuada”, més que d’acció resistent.

    I segon, i important, cal votar sobiranista, un cop i un altre, elecció darrere elecció, al marge de líders i partits, i votar, i votar, i votar, cada cop, en cada lloc, en cada elecció, aquesta és la solució, que un cop més ha de vindre de la mà del poble. Amb cada elecció l’Estat espanyol anirà més despullat, i per això és la que el nacionalisme espanyol tem, d’aquí que intenti desesperadament manipular TV3, l’escola catalana, i inventar una violència.

Comments are closed.