Presentació del manifest 'Front a la repressió sense límits, teixim resposta juvenil. Aturem-los!' | JERC
Presentació del manifest 'Front a la repressió sense límits, teixim resposta juvenil. Aturem-los!' | JERC
image_pdfimage_print

Aquest migdia, davant del monument de l’Arc de Triomf, divuit entitats juvenils han presentat el manifest “DAVANT LA REPRESSIÓ SENSE LÍMITS, TEIXIM RESPOSTA JUVENIL: ATUREM-LOS!”. Un manifest que denunciava l’extrema gravetat de la repressió d’Estat desfermada contra el poble de Catalunya, l’arbitrarietat de l’aparell judicial espanyol que empresona independentistes pel simple fet de ser-ho, i contra la ficció creada pel jutge Pablo Llarena que inventa interlocutòries interessades per justificar l’ofensiva judicial.

En aquest sentit, les entitats han exigit sis punts, on destaca la posada en llibertat dels presos polítics catalanes i el retorn de les exiliades, el reconeixement de la legitimitat del Govern de la Generalitat com a institució pròpia i legítima, cessat de forma il·legítima a  través de la imposició del 155. També reclamen la unitat d’acció anti-repressiva entre totes
les forces republicanes.

A més a més, conviden al jovent a estar atent a les diferents accions que es puguin convocar en defensa dels drets fonamentals. També expressen la voluntat de coordinar-se per teixir una resposta juvenil àmplia, inclusiva i alhora contundent, des de la cultura de la pau i la no violència, en defensa dels drets civils i democràtics, remarcant que aquesta resposta juvenil és oberta a totes les entitats, associacions i col·lectius que vulguin sumar-s’hi.

Publicitat
Publicitat

Les entitats signants del manifest són: Assemblea Nacional de Joves Independentistes, Associació d’Estudiants Progressistes, Associació de Joves Estudiants de Catalunya, Consell de Joventut de Barcelona, Consell d’Estudiants Universitaris de Catalunya – CEUCAT, Consell Nacional de la Joventut de Catalunya – CNJC, Demòcrates Joves, Eina – Espai Jove de la Intersindical, Esplais Catalans, Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, Joventuts d’Esquerra Republicana, Joventut Comunista de Catalunya, Joventut Nacionalista de Catalunya, Joves Nous Catalans, La Forja, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Unió de Joves Pagesos de Catalunya i Universitats per la República.

_