image_pdfimage_print

No ens aturarem fins que els nostres presos polítics i els nostres exiliats tornin a casa”, digué Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea,  davant del consolat de la República Federal Alemanya, després de recórrer els carrers de Barcelona en una manifestació multitudinària.

L’ANC havia convocat una marxa, quan s’ha sabut que el president Carles Puigdemont havia estat retingut a Alemanya a causa de l’euroordre dictada per l’Estat espanyol. Dues hores més tard, milers de persones es llançaven als carrers per exigir la llibertat de Carles Puigdemont i de tots els altres presos polítics.

La mobilització va sortir de davant la seu de la Comissió Europea, al Passeig de Gràcia, al voltant de quarts de sis de la tarda, i va baixar fins a la seu del consolat alemany, passant per Gran Via i Marina, omplint-los de càntics a favor de la llibertat dels presos polítics i de la República catalana.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

La capçalera de la manifestació, darrere una pancarta amb el lema “Llibertat presos polítics”, estava presidida per membres de formacions polítiques i de la societat civil.

Els drets civils estan en perill a Europa

Davant de milers de persones, es llegí un manifest unitari per part de membres de formacions polítiques i també d’entitats civils. El manifest adverteix que si la democràcia i els drets civils estan en perill a Catalunya, també ho estan a Europa, i han demanat a la UE que reaccioni davant la “vulneració flagrant” dels drets més fonamentals. Per això, han apel·lat a l’Alemanya i l’Europa de Konrad Adenauer, que va ser fundada amb la idea que a la Unió Europe mai més es perseguissin idees polítiques.

El govern espanyol, afirma el manifest, està disposat a tot, fins i tot a vulnerar els drets més basics; en el fons, intenten esclafar la voluntat de la sobirania popular.
Exigim la restitució de les institucions, la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i respecte pel poble de Catalunya”, s’afirmà des de l’escenari. I és que a l’Europa del segle XXI ningú no pot acabar a la presó o a l’exili per les seves idees, per haver posat urnes i, a més, haver-ho fet sempre de forma pacifica i democràtica.

Per tot això, el manifest demana a les institucions alemanyes i a la resta d’autoritats europees que no lliurin el president Carles Puigdemont a Espanya, on nomes serà sotmès a un judici polític sense cap garantia. “Demanem respecte i exigim justícia”, ha conclòs.
Finalment, Elisenda Paluzie advertí que la ciutadania no s’aturarà fins aconseguir la llibertat del poble i fins veure néixer i consolidada la República catalana justa per a tothom.