La policia alemanya deté l’actual 130è President de la Generalitat de Catalunya

image_pdfimage_print

El 130è president de la Generalitat de Catalunya, el molt honorable senyor Carles Puigdemont, elegit en eleccions democràtiques i processat il·legalment per Espanya, ha estat arrestat, aquest diumenge dia 25 de març de 2018, per la policia alemanya quan creuava la frontera alemanya des de Dinamarca en cotxe, a causa d’una ordre de detenció europea per motius polítics, emesa per les autoritats espanyoles.

Ja abans, un president català, que havia estat exiliat per Espanya, va ser arrestat per alemanys: el llavors president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys i Jover, va ser arrestat l’agost de 1940 per la Gestapo alemanya prop de Nantes i lliurat al règim assassí d’injustícia dirigit per l’assassí criminal Francisco Franco. A Espanya, el president català va ser torturat, sentenciat a mort per un «tribunal ràpid» en un judici d’un dia i assassinat el 15 d’octubre de 1940 per un escamot d’afusellament de l’Estat espanyol. Un portaveu del Partit Popular, Pablo Casado, va anunciar ja en el mes d’octubre de l’any 2017 que Carles Puigdemont tindria la mateixa sort que Lluís Companys i Jover. Encara que oficialment no hi ha una pena de mort a Espanya, és probable, com creuen observadors informats, que Carles Puigdemont, si el portessin, amb qualsevol pretext, a una presó espanyola, amb tota probabilitat ja no en sortiria mai viu.

Ara es requereix que la justícia alemanya aprengui del passat alemany i examini les circumstàncies d’aquest cas exactament abans de cometre un error amb dimensions històriques! Qualsevol persona que, com Carles Puigdemont, un ciutadà europeu innocent, sigui perseguida i difamada per un estat i tots els mitjans per tal d’arruïnar la seva existència com a ciutadà i posar-la per sempre fora de la vida pública, encara que només va actuar pacíficament com a polític en el context dels seus propis drets humans i els drets humans de tota la nació catalana, no ha de ser lliurada a una judicatura que ha demostrat ser arbitrària i injusta, en un estat aparentment sense separació de poders.

Publicitat

El dret d’asil per a les persones perseguides políticament és un dret fonamental a Alemanya, que està garantit per la Llei Fonamental. Qui si no el molt honorable president Carles Puigdemont tindria dret a l’asil polític a Alemanya! Els que defensen la democràcia, l’estat de dret i els drets humans a Alemanya no poden dubtar, en aquests dies, ni un moment de defensar la llibertat de l’exiliat president de Catalunya! Faig una crida a totes les persones decents a Alemanya: demostrem al món que hem après dels errors del nacional-socialisme, i no repetim el que una vegada vam fer als catalans i a un altre president de la Generalitat de Catalunya en temps de Hitler!

Text original publicat a www.change.org – Solidarität mit Katalonien – für das Recht auf friedliche Selbstbestimmung!