image_pdfimage_print

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) situats fora de l’àmbit dels Països Catalans, han fet públic un comunicat on detallen un conjunt d’accions coordinades que s’han portat a terme durant aquesta setmana. Concretament, aquestes:

  • A Berlín, una enllaçada espontània al pont de Warschauerstrasse i una protesta itinerant acompanyada de la interpretació en viu d’El Cant dels Ocells.
  • A Copenhaguen, una enllaçada groga als ponts principals de la ciutat.
  • A Friburg, un mosaic d’espelmes i la concentració “Llibertat pels presos polítics”.
  • A Glasgow, la projecció de dos documentals sobre el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.
  • A Londres, la manifestació “Love Catalonia, Hate Fascism” i pols de pigment groc davant l’ambaixada espanyola.
  • A Munic, una concentració i la interpretació d’El Cant dels Ocells.
  • A Vitòria-Gasteiz, una pancarta reivindicativa que ha recorregut llocs emblemàtics de la ciutat.

Amb aquestes accions, per una banda, denuncien la negació de la llibertat provisional i el permís de sortida puntual de presó que havia sol·licitat la defensa del diputat electe Jordi Sánchez, que no podrà ser present al Parlament de Catalunya ni ser investit president de la Generalitat. Per altra banda, reclamen l’alliberament de totes les persones innocents segrestades per l’Estat espanyol, les quals considerem ostatges polítics privats de la llibertat d’expressió. En el cas dels ostatges catalans, el seu empresonament és una clara voluntat de reprimir la voluntat de la ciutadania de Catalunya que va votar democràticament l’1 d’octubre de 2017 i que després va revalidar, també mitjançant les urnes, en les eleccions imposades del passat 21 de desembre de 2017. Reafirmen la necessitat de constituir un Govern de la Generalitat de Catalunya i insisteixen en la recuperació del govern legítim, encara a l’exili i que converteix els seus membres també en presoners —ara sota la custòdia de diferents països (Regne Unit, Bèlgica i momentàniament també Suïssa i Àustria).

Finalment, exigeixen la retirada de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, que suposa aniquilar tot l’autogovern català i els drets democràtics més elementals per mitjà de la repressió lingüística, cultural, educativa, econòmica i policial, i sobretot pel que fa a les accions i a les reunions del moviment en defensa de la República Catalana.

Publicitat
Publicitat

Els CDR Internacionals, doncs, no renunciaran al mandat de les urnes i a un projecte de futur inclusiu, pacífic i esperançador. Defensaran en tot allò que estigui al seu abast la dignitat del poble català fins a assolir la nostra fita: la constitució definitiva de la República Catalana.