image_pdfimage_print

Aquesta diada de Sant Jordi serà especial perquè tindrà un únic color, el color de la llibertat. Entre tots la convertirem en un gran clam per reivindicar la llibertat dels presos polítics, entre ells el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Cuixart i Jordi Sànchez, fins fa poc president de l’ANC, ja fa gairebé 5 mesos que estan empresonats injustament a Soto del Real. Oriol Junqueras i Joaquim Forn fa més de 4 mesos que estan privats de llibertat a la presó d’Estremera.

Post scriptum (19.12 hores)

Òmnium Cultural i el Gremi de Floristes de Catalunya volen deixar clar que la campanya ‘Aquest Sant Jordi la rosa és groga’ no afecta ni perjudica en cap cas la producció ni el mercat de roses vermelles a Catalunya. No es tracta d’una campanya excloent: s’anima els ciutadans a regalar, a més de la tradicional rosa vermella, una rosa de color groc, un color que ha esdevingut símbol de solidaritat amb els presos polítics i els seus familiars.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

A més, el Gremi de Floristes i Òmnium Cultural recorden que la diada de Sant Jordi suposa un pic extraordinari en la venda de roses habitual a Catalunya i, per cobrir aquest excés de demanda, bona part de les flors venudes són d’importació. El 2017 només el 10% de la rosa vermella venuda al nostre país era de producció catalana. La resta de roses provenen de països com l’Equador, Colòmbia i Holanda, entre altres.

Amb l’objectiu de no perjudicar el petit productor de flor de Catalunya ni els floristes catalans, la campanya s’està fent en contacte permanent entre el Gremi de Floristes, els majoristes del Mercat de la Flor de Vilassar i Mercabarna, i Òmnium Cultural.

Òmnium Cultural deixa clar que aquesta iniciativa és una acció pròpia de l’entitat i que s’emmarca dins la campanya Llibertat Presos Polítics engegada fa mesos per denunciar la injustícia que suposa l’empresonament del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, qui fins fa poc era president de l’ANC, Jordi Sànchez, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d’Interior, Joaquim Forn.