El president Carles Puigdemont ha denunciat Espanya davant de l’ONU, en un escrit datat el passat 1 de març. Concretament, sol·licita al Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides, que declari que Espanya ha violat, i continua violant, el seu dret a:

  • La participació en la vida política (violant l’article 21 de la Declaració Universal de Drets Humans i l’article 25 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics).
  • El dret a la llibertat d’associació i de reunió (violant els articles 21 i 22 del Pacte ja esmentat).
  • El dret a la llibertat d’expressió i d’opinió (violant l’article 19 de la Declaració Universal ja esmentada i l’article 19 del Pacte ja esmentat).

En definitiva, Puigdemont considera que el tractament que rep per part de l’Estat espanyol constitueix una violació de la llei internacional per raó de discriminació per opinió política. En conseqüència demana que el Comitè demani a l’Estat espanyol que posi fi a aquestes violacions.

Podeu llegir la demanda aquí.

Publicitat
Publicitat