image_pdfimage_print

El món municipal tanca files al voltant de la immersió lingüística i del model d’escola catalana i fa costat a la plataforma Somescola en la defensa de la immersió lingüística i el model d’escola catalana. En un acte a Santa Coloma de Gramenet, a tocar de l’escola Rosselló-Pòrcel, un dels bressols de la immersió, alcaldes, alcaldesses, entitats municipalistes i les entitats que s’agrupen al voltant de Somescola han fet una defensa aferrissada de la immersió “com un model d’èxit i garant de la igualtat i la cohesió social”. L’acte ha comptat amb la presència del vicepresident del Parlament de Catalunya, Josep Costa, així com de representants de la plataforma Somescola, formada per més de mig centenar d’entitats cíviques, culturals i de l’àmbit educatiu, com Òmnium Cultural, CIEMEN, Plataforma per la Llengua, la Fundació Bofill i el sindicat d’Ensenyament USTEC-STEC. També hi han assistit representants del món sindical. Somescola fa una crida a la població a sumar-se a les concentracions convocades davant els ajuntaments d’arreu del país per mostrar el suport al model educatiu català, reforçar l’ampli consens i el compromís amb la immersió lingüística com a eina de cohesió social i igualtat d’oportunitats.

Somescola considera “intolerable” les intencions del govern espanyol d’introduir una casella en la preinscripció escolar on els pares i mares puguin triar la llengua d’escolarització dels infants i “l’ús de l’escola com a element polític”. “La casella és un atemptat directe contra el model educatiu”, ha dit Carme Roca. “Amb la inclusió d’aquesta casella el govern espanyol vol trencar la cohesió social i dividir la societat”. “Ara ens volen arrabassar allò que les famílies treballadores van aconseguir”, ha afegit Eduard Vallory de Somescola.

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, s’ha mostrat convençuda que no seria alcaldessa de la capital de Catalunya “si no fos per l’escola pública catalana, que garanteix la igualtat real dels infants” i s’ha dirigit directament a Mariano Rajoy: “no s’equivoqui, per moltes trampes i per molts 155 aquí trobarà sempre una societat unida en defensa del seu model educatiu d’èxit”. Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, ha deixat molt clar que “no acceptarem la imposició d’un model que no surti de la nostra base social, ni acceptarem l’article 155”. “Ens plantarem”, ha sentenciat Conesa, “les institucions posem la cara però darrere nostre hi ha tot un poble”.

Publicitat
Publicitat

Les dues entitats municipalistes del país han deixat ben clar que “qui es vulgui carregar la immersió, ens hi trobarà davant”. “Els alcaldes i alcaldesses hem vingut a millorar la vida dels catalans, no a generar problemes on no n’hi ha”, ha dit des de l’Associació Catalana de Municipis, Isidre Sierra, alcalde de Sant Climent de Llobregat. Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac i vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya, ha titllat de “greu irresponsabilitat” voler acabar amb el model d’immersió.

Amb una sala plena a vessar d’alcaldes i alcaldesses de diferents colors polítics, Núria Parlon, de Santa Coloma de Gramenet, ha recordat que ella mateixa és “una de les nenes que m’he beneficiat d’aquest model”. Parlon ha titllat de “fàcil i gratuïta aquesta polèmica sobra la immersió”, ha reclamat la complicitat de tota la població. “Actualment es busca la segregació per raó ideològica i partidista que pretén construir dues comunicats on no n’hi ha: som un sol poble”, ha clamat Maite Aymerich, alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts. Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, ha assegurat que vivim un moment d’amenaça molt greu contra la igualtat i els drets i llibertats: “només faltaria que ara a sobre ens treguin una eina tan potent com la immersió, que garanteix la igualtat i la cohesió social”.