Font: CAOC
image_pdfimage_print

El CAOC (Centre d’Agermanament Occitano-Català) ha emès un comunicat on expressa el seu rebuig a la recent sentència del Tribunal Constitucional on dicta que la llengua occitana no pot ser la llengua d’ús preferent a les institucions de l’Aran, ni a la Generalitat, ni en les relacions amb l’Aran, ni enlloc.

Aquesta preferència quedava establerta en la Llei de l’Occità aprovada l’any 2010 pel Parlament de Catalunya. Ara el TC n’ha anul·lat els articles corresponents.

Així mateix condemna aquesta sentència i entén que des de la Generalitat de Catalunya i des del Conselh Generau d’Aran no s’hauria de tenir en compte aquesta directriu que ens ve imposada des de l’Estat espanyol. I afirma que ja és sabut que per l’Estat sempre hi ha hagut i sempre hi haurà una sola llengua preferent i convida a continuar amb la nostra tradició de respecte a les minories. És a dir, acceptant que el TC és una institució estrangera, demana continuar treballant per fer de l’occità la llengua preferent a l’Aran, i preferent en les relacions amb la Generalitat. I aprofitar la sentència com a excusa per demanar a la Generalitat un increment de la presència de l’occità i un esforç per a la seva difusió i promoció.

Publicitat
Publicitat