image_pdfimage_print

L’entitat defensarà sense descans el model d’immersió lingüística garant de la cohesió social i avalat per experts internacionals

Òmnium Cultural acusa el govern de l’Estat espanyol de voler trencar la cohesió social i dividir la societat catalana atacant directament l’escola catalana. El govern de Mariano Rajoy admet que està estudiant activar a la preinscripció escolar una nova casella on els pares i mares puguin triar en quina llengua volen escolaritzar els seus fills. Aquesta opció és un atemptat directe contra el model d’immersió lingüística reconegut internacionalment, garantia de la cohesió social al nostre país i de la igualtat de l’alumnat.

L’entitat té clar que el govern de l’Estat intenta imposar per la força el seu programa polític a Catalunya malgrat no haver aconseguit mai l’aval de les urnes. Per això, l’entitat torna a exigir la retirada immediata de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. Òmnium Cultural seguirà defensant sense descans el model d’èxit d’escola catalana fidel als seus principis fundacionals, llengua, cultura i cohesió social per seguir units i avançar com un sol poble. D’acord amb les avaluacions generals de diagnòstic (EGD) del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, els resultats de l’alumnat català en competència lingüística no difereixen significativament dels de la mitjana d’Espanya.

Publicitat
Publicitat

El model d’immersió lingüística compta amb el consens de la comunitat educativa i del conjunt de la societat catalana i és garantia de cohesió. L’entitat considera intolerable l’ús de l’escola com a instrument polític, un dels grans èxits socials del país.