image_pdfimage_print

La policia espanyola interroga el vocal de la junta nacional Ignasi Termes per l’acte públic del 29 de setembre a Montjuïc

Òmnium Cultural denuncia nous interrogatoris de la Guàrdia Civil a membres de l’entitat: ara investiga l’acte del 29 de setembre a l’avinguda Maria Cristina de Montjuïc. Aquest migdia, la policia espanyola ha interrogat el vocal de la junta nacional d’Òmnium Cultural Ignasi Termes a la comissaria de Travessera de Gràcia de Barcelona per participar en l’organització d’aquest esdeveniment.

Un cop més, la Guàrdia Civil posa Òmnium Cultural en el focus de les investigacions sobre el referèndum. En aquest cas, la policia ha demanat informació sobre l’organització de l’acte del 29 de setembre. Aquest interrogatori de la Guàrdia Civil té lloc de manera paral·lela a la causa judicial oberta pel jutjat d’Instrucció. Òmnium Cultural denuncia la manca de garanties d’aquest interrogatori, que es produeix quan ja hi ha una causa judicial oberta, sense la presència dels lletrats de les defenses comparegudes en el procediment. Aquest fet que ja ha estat denunciat per les mateixes defenses en el procediment seguit davant el jutjat d’instrucció 13 i davant del Tribunal Suprem.

Publicitat
Publicitat

Òmnium Cultural reitera que assumeix les despeses dels actes on participa i recorda que no rep cap subvenció pública de la Generalitat. Les despeses es cobreixen amb els fons de l’entitat que provenen de les quotes dels socis.   

 L’acte, que va tenir lloc a la Font Màgica de Montjuïc de Barcelona el passat 29 de setembre, va ser un acte transversal on hi van participar partits polítics, diputats i regidors, entitats com Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació de Municipis per la Independència; col·lectius sectorials d’empresaris, universitaris, el grup de juristes Drets, el Grup Barnils; i també figures de l’àmbit internacional com Tricia Marwick, expresident del Parlament d’Escòcia. La música va anar a càrrec de grups com Sopa de Cabra, Rumba Atòmica, Mazoni, Judith Neddermann i Obrint Pas.