Google StreetView Pl. Catalunya | Generalitat de Catalunya
Google StreetView Pl. Catalunya | Generalitat de Catalunya
image_pdfimage_print

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Google han unit esforços per apropar l’interior de les estacions d’FGC als internautes d’arreu del món. Des d’avui ja es poden visitar les estacions de Pl. Catalunya, Provença, Gràcia i Muntaner de la línia Barcelona-Vallès, i les de Pl. Espanya i Europa | Fira de la línia Llobregat-Anoia, tan sols accedint a Google Maps i triant l’opció de visualització Street View.

Les visites interactives per les estacions permeten recórrer tant l’interior dels vestíbuls com descobrir tots els racons de les andanes. Aquesta eina es considera de gran utilitat per als usuaris esporàdics del servei d’FGC, però també per als turistes que es desplacin amb tren durant la seva estada. Les imatges permeten identificar ràpidament on són els ascensors, les validadores o les màquines de venda de bitllets, entre d’altres.

Així, per exemple, la visualització de les estacions de Pl. Espanya i Europa | Fira permetrà als milers de congressistes que utilitzen FGC durant els dies del Mobile World Congress, que enguany se celebra del 26 al 28 de febrer i l’1 de març, planificar millor els seus desplaçaments.

Publicitat

L’objectiu del projecte és incorporar progressivament la resta d’estacions de la xarxa de Ferrocarrils a la visualització amb realitat virtual de Google StreetView.

Aquesta iniciativa neix a través d’un procés d’estreta col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, concretament del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), amb l’empresa nord-americana Google.