Toni Castellà durant la Roda de premsa | Demòcrates de Catalunya
Toni Castellà durant una roda de premsa del partit | Demòcrates de Catalunya
image_pdfimage_print

Demòcrates de Catalunya ha comparegut avui en roda de premsa per valorar políticament l’ajornament de ple d’investidura del president de la Generalitat, ahir dimarts 30 de gener. El diputat Toni Castellà, juntament amb els portaveus demòcrates Núria de Gispert, Titon Laïlla i Carles Sala, ha traslladat el posicionament del Comitè Demòcrata Nacional.

Castellà ha remarcat que “L’Estat i el PP han utilitzat el joc brut i, contra tot pronòstic, el 21D vam obtenir una majoria de 70 diputats. El PP i el PSOE no accepten el resultat del 21D i utilitzen tot el que tenen a l’abast per trencar la unitat i fer unes noves eleccions —utilitzant més joc brut— per trencar la majoria dels 70 diputats.”

“Tenim l’obligació de preservar la unitat dels 70 diputats lleials al mandat de l’1 d’octubre. Aquests últims dies no ho hem fet bé. Demanem disculpes als votants independentistes. Hem de restituir el president Puigdemont i recuperar les institucions, però això és instrumental: només serveix si tenim un pla clar per desenvolupar la República” ha afirmat el portaveu demòcrata.

Publicitat
Publicitat

Sobre la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, d’ajornar el Ple ha valorat que “Torrent activa l’ajornament del Ple perquè el president Puigdemont el dia abans li demana empara. I el president del Parlament tramet al·legacions al Tribunal Constitucional perquè Puigdemont pugui ser investit amb garanties”.

“En aquests moments no existeix un pla de govern i un full de ruta dels propers mesos per fer efectiva la República. Fem una crida per acordar un pla de govern per desenvolupar la República i investir quan abans millor el president Puigdemont.” ha afirmat Toni Castellà.

D’altra banda, el demòcrata Castellà, ha remarcat que “Demòcrates compta amb un dels 70 vots de les forces lleials a la República en el Parlament i només serà SÍ si tenim clars el com i el què. El com són els escenaris d’investidura que els hem d’acordar i el què és fer efectiva la República. El qui no es discuteix, és el president Puigdemont”.

Podeu recuperar la roda de premsa al compte de Twitter de Demòcrates de Catalunya: