De majories i empats tècnics

image_pdfimage_print

El M.H.Sr. Mas deia fa uns dies que no hi havia majoria per imposar la solució independentista. És una observació xocant que el bloc del 155 també ha esgrimit, però posem que sí, que una decisió tan rellevant necessitaria una majoria mínimament folgada en un referèndum. Posem per un instant que aquest referèndum no s’ha fet ni s’ha intentat impedir. Que tenir 70 escons en unes eleccions convocades per guanyar-les no és suficient. Però qui accepti aquest argument convindrà amb mi que llavors tampoc pot esperar imposar la unió tal com es proposa des dels partits mal anomenats constitucionalistes, i necessita urgentment una proposta que pugui acceptar una gran part, tant del bloc del 155 com dels equidistants i de l’independentisme. Mentre això no succeeixi, i no hi ha cap element que permeti pensar que succeirà, davant de les dues opcions que hi ha avui es tria la majoritària, per ajustada que sigui. Només faltaria que a sobre s’imposés la minoritària perquè la majoritària no és prou gran.