image_pdfimage_print

Ahir per la tarda va tenir lloc la reunió del President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, amb el representant de la CUP-CC, Carles Riera, en el marc de la ronda de consultes per proposar un candidat a la presidència de la Generalitat.

En acabar la trobada, Riera va declarar que “Hem constatat la voluntat del president d’abordar la propera investidura intentant que no es vegi restringida per cap ingerència de l’Estat que pugui suposar un minvament de drets, és positiu” i li ha demanat que “tots els electes puguin votar lliurement sense restricció, que tots puguin ser elegibles i investibles sense cap restricció”. També ha afegit que “es posi al servei de la democràcia encara que això impliqui generar un conflicte amb l’estat espanyol […] malgrat que pugui anar més enllà de la legalitat de l’Estat en aquest sentit”

Carles Riera, expressà al nou president de la cambra que la seva formació considera Carles Puigdemont el primer candidat a la investidura” i que els cupaires no proposen “cap candidat seu a la presidència de la Generalitat“. La formació anticapitalista “reconeix la legitimitat de Carles Puigdemont” per aspirar a la investidura per tres motius:  perquè era “el president legítim quan va ser aplicat l’article 155“, perquè “segueix sent el president legítim a l’exili” i, per últim, perquè els ciutadans han situat Junts per Catalunya com la candidatura amb “més vots dins del bloc independentista“.

Publicitat
Publicitat

Riera també reclamà a JxCat i ERC que posin damunt la taula la materialització de la República, l’inici del procés constituent i el desenvolupament d’una legalitat social.

República o autonomia

Respecte al discurs d’ahir de Torrent en el Ple del Parlament, Riera declarà que “Mantenim la nostra preocupació per si, un cop passat el primer embat de la investidura, els passos que seguiran des del Govern i la presidència del Parlament aniran a fer República o autonomia”.

Avui, Rovira, Artadi i Pujol

Avui, Torrent té previst reunir-se, entre d’altres, amb Marta Rovira (ERC), a les 11.15 hores, i, a les 12 h. amb Elsa Artadi i Eduard Pujol de Junts per Catalunya. Totes dues formacions faran una posterior roda de premsa a la trobada.