image_pdfimage_print

Esquerra Republicana proposarà demà com a president del Parlament de Catalunya a Roger Torrent, que es convertiria en el president més jove de la història de Catalunya. La Permanent del partit i el nou grup parlamentari han ratificat la proposta que posteriorment ha estat comunicada a les altres formacions polítiques.

Nascut a Sarrià de Ter el 19 de juliol de 1979, Roger Torrent i Ramió és llicenciat en ciències polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en estudis territorials i urbanístics per la Universitat Politècnica de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra.

És diputat al Parlament de Catalunya des de desembre de 2012, quan va ser escollit a la demarcació de Girona per Esquerra Republicana. Posteriorment, va tornar a ser escollit diputat per Girona, aquest cop a la llista de Junts pel Sí i ha exercit d’adjunt al portaveu del grup parlamentari durant tota la legislatura.

Publicitat
Publicitat

​​Torrent és alcalde de Sarrià de Ter des de juny de 2007. Governa amb majoria absoluta després d’obtenir el 70% dels vots en els comicis del 2015.

“Si obtinc la confiança majoritària de la cambra, serà un honor succeir en el càrrec Carme Forcadell, que ha defensat com ningú aquesta institució, i treballaré per poder estar a la seva alçada”, ha assegurat un cop confirmat que és el candidat d’Esquerra. Torrent ha afegit que “el meu primer objectiu serà tornar a posar la institució al servei de la ciutadania i no de les forces del 155 i materialitzar el mandat democràtic sorgit de les urnes el passat 21 de desembre”.

Torrent va començar a militar a les Joventuts d’Esquerra Republicana el 1998 i, dos anys més tard, a Esquerra Republicana.

Alba Vergés proposada com a secretària de la Mesa

A més de Roger Torrent, el partit republicà proposarà Alba Vergés com a membre de la Mesa del Parlament per ocupar una de les quatre secretaries d’aquest òrgan. Vergés que és militant d’ERC des del 2011 i diputada al Parlament de Catalunya des de les eleccions del 2012 va ser presidenta de la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya en l’anterior legislatura.

Nascuda a Igualada el 3 de setembre del 1978, és llicenciada en economia per la Universitat de Barcelona i en enginyeria tècnica en informàtica de gestió per la Universitat Oberta de Catalunya. Ha treballat com a programadora al sector de les tecnologies de la informació i de la comunicació i com a responsable d’administració, comptabilitat i finances del Consorci Sociosanitari d’Igualada.