El 129è president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que presenta la seva dimissió com a president del Partit Demòcrata per facilitar l’expansió del partit, donar pas a nous lideratges i encarar amb garanties els diferents processos judicials”. Així ho ha comunicat a la Direcció Executiva del partit, que era present a la roda de premsa que s’ha realitzat a la seu del partit, i decisió que també ha fet arribar als associats del partit a través d’una carta.

Aquesta decisió ha estat llargament meditada i he volgut materialitzar-la en un moment en què comença un curs polític decisiu”, ha assegurat el president Mas, i ha seguit remarcant que ara toca prendre decisions molt transcendents i vull contribuir al fet que les decisions estiguin orientades a defensar el país. En aquesta línia, Mas ha reblat queel bon resultat de Junts per Catalunya a les eleccions del 21-D, obre una oportunitat d’or per eixamplar la base de la formació” i ha recordat que en condicions adverses, l’independentisme català revalida una majoria sobiranista amb una altíssima participació, i això és un èxit enorme.

Una de les altres raons que han portat a Artur Mas a prendre aquesta decisió és el calendari judicial que haig d’afrontar: el 9-N, el Tribunal de Comptes i ara la causa ampliada del referèndum de l’1-O”.  En aquest sentit, ha dit, necessito poder-me concentrar i necessito temps per poder encarar amb garanties els processos judicials”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Finalment, Mas ha conclòs que amb aquesta decisió faig honor als principis que m’han guiat en la meva vida política: primer el país, després el partit i finalment la persona”.