El síndic de greuges lliura a la presidenta l'informe anual del Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura | Parlament de Catalunya
El síndic de greuges lliura a la presidenta l'informe anual del Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura | Parlament de Catalunya
image_pdfimage_print

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha lliurat aquest matí a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, l’informe anual del Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura, corresponent al 2017. És el setè que lliura a la cambra des que la institució va rebre el mandat d’exercir les funcions de prevenció i detecció de la tortura a Catalunya.

L’informe, que el síndic ha presentat en roda de premsa al Parlament, constata que hi ha mancances en els departaments de règim tancat i que alguns centres, com el de dones del Centre Penitenciari de Ponent, no compleixen les condicions estructurals per passar-hi llargs períodes. L’informe també destaca els elevats preus dels economats dels centres penitenciaris i la qualitat del menjar.

Aquestes són les principals conclusions de l’informe, que s’ha elaborat a partir de 47 visites a 44 centres, entre les quals 9 són visites a 7 centres penitenciaris.

Publicitat
Informe MCPT_2017_cat_reduit