image_pdfimage_print

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l’apartat del Reial Decret 945/2017 del 27 d’octubre, en el qual, entre d’altres mesures, es suprimeix el Patronat Catalunya Món- Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), així com contra de l’Ordre ACE/1229/2017 del 15 de desembre, pel qual es disposa la liquidació d’aquest mateix òrgan i se’n constitueix un òrgan liquidador. En aquest sentit, s’ha demanat que s’apliquin mesures cautelars perquè s’aturi immediatament el procés de dissolució del DIPLOCAT.

L’ACM, com a membre del consorci público-privat de DIPLOCAT i alhora membre de l’executiu i del plenari d’aquest òrgan, entén que, en primer lloc, ha de ser el màxim òrgan de govern del consorci, és a dir el plenari, qui proposi i adopti la decisió de dissolució, i per tant, no és possible acordar-ne la seva supressió, sense que es prevegi la convocatòria del seu màxim òrgan de govern.

Des de l’ACM s’entén que l’article 155 no pot imposar qualsevol tipus de mesures i que sobrepassa la seva finalitat en suprimir un consorci sense seguir els procediments legals establerts per tal efecte. A més, la dissolució i liquidació del consorci del DIPLOCAT suposa una afectació directa dels interessos dels seus treballadors, que en tractar-se de personal laboral veuran extingits els seus contractes de treball.

Publicitat
Publicitat

El president de l’ACM, Miquel Buch, qualifica la supressió d’impulsiva i barroera, saltant-se les normes bàsiques de funcionament dels ens públics, en la qual no s’han tingut en compte els danys col·laterals d’una decisió com aquesta, que afecta directament a persones. Una decisió que és d’impossible o molt difícil reparació en un futur. Per aquest motiu, s’ha demanat l’aplicació de mesures cautelars que aturin immediatament aquest procés.

“L’ACM, no només forma part del DIPLOCAT, sinó que hi col·labora estretament. És un consorci que ha de mantenir l’activitat, de la qual els ens locals en som part activa, i que valorem molt positivament. Per això, la seva tasca que ha de continuar”, destaca.