image_pdfimage_print

L’entitat felicita la majoria independentista i sobiranista i celebra que se segueixi avançant en els anhels de llibertat

Òmnium Cultural celebra que el sobiranisme hagi estat majoritari a les urnes i, amb els resultats a la mà, demana la suspensió immediata del 155, l’alliberament dels presos polítics, la restitució de les institucions i l’inici de la negociació política per trobar una solució al conflicte polític.

L’entitat felicita els espectaculars resultats obtinguts per les formacions independentistes que refermen la voluntat majoritària del poble de Catalunya de seguir avançant en els seus anhels de llibertat per esdevenir una República. I, alhora, de seguir treballant en la cohesió social a Catalunya i en aquells grans consensos de país com el model d’escola.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

El poble de Catalunya ha derrotat el 155! El sobiranisme ha dit ben alt que no es pot dinamitar 40 anys d’autogovern, ni suspendre les nostres institucions i el nostre Parlament com ho ha fet el govern del PP”, afirma el vicepresident d’Òmnium Cultural,  Marcel Mauri.

Mauri també recorda que s’ha posat de manifest el que ja es va expressar l’1-O i subratlla el compromís de la societat catalana amb la democràcia, evidenciat per la participació històrica. “En una situació d’adversitat sense precedents;  amb un govern a l’exili, amb presos polítics, amb unes eleccions convocades pel president espanyol, Catalunya ha respost amb una participació rècord i amb un missatge nítid i majoritari”, diu Mauri.