image_pdfimage_print

La iniciativa #JugaPerLaRepública inclou l’enviament d’una carta a les federacions i als esportistes

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes ha engegat la campanya #JugaPerLaRepública amb vista a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre. L’objectiu és alertar dels efectes que pot tenir per a l’esport català l’aplicació continuada de l’article 155 de la Constitució Espanyola al nostre país. En aquest sentit, es demana el vot per a qualsevol dels tres partits polítics que defensen el desplegament de la República Catalana com a única solució per evitar la pèrdua absoluta de sobirania en un sector d’èxit i amb una manera de treballar única i plenament arrelada al territori.

La campanya s’ha canalitzat bàsicament a través de les xarxes socials i va dirigida a institucions esportives, federacions i clubs. Fins dimarts s’han publicat tres fitxes diferents on es parla d’algunes de les possibilitats que té l’Estat espanyol per limitar l’esport català a través de l’article 155.  D’una banda, s’alerta del fet que pot canviar les màximes autoritats públiques de l’esport català d’acord als seus interessos polítics. En aquest sentit, la Secretaria General de l’Esport pot passar a dependre de la conselleria que més li convingui i, a més, l’Estat té l’opció de cessar o substituir qualsevol càrrec que estimi oportú. També es fa incís en què es reserva l’opció vinculant de vetar qualsevol acte, esdeveniment o competició que li sigui incòmode, atès que ha de ser informat prèviament de tot el que s’organitza. Finalment, els clubs i les entitats corren el risc de ser ofegats econòmicament fins a la fallida, ja que ara s’han de sotmetre a una nova fase de control financer a l’hora de rebre ajuts o subvencions. Aquestes, fins i tot, podrien no arribar mai si l’Estat interpreta cap tipus de vinculació amb el procés independentista. Totes aquestes fitxes inclouen el missatge “El 21D no et deixis intimidar. Vota República!

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat