Intervenció de Carles Puigdemont a la botifarrada solidària 'Junts per la Marató' a Sant Celoni | Junts per Catalunya
Intervenció de Carles Puigdemont a la botifarrada solidària 'Junts per la Marató' a Sant Celoni | Junts per Catalunya
image_pdfimage_print

Junts per Catalunya denunciarà demà davant la fiscalia Soraya Sáenz de Santamaría, per presumpta prevaricació, tal com ha anunciat avui el portaveu de la candidatura, Eduard Pujol, després que ahir la vicepresidenta del govern espanyol afirmés que havia “escapçat” els partits independentistes amb l’exili i la presó. Pujol ha dit que “si es volen treure la màscara, nosaltres els portarem a la fiscalia perquè no es pot posar a la presó la gent saltant l’Estat de dret”. El portaveu  ha conclòs que “a Catalunya no ens poden manar els que prevariquen”. Pujol ho ha dit davant més de 600 persones a Sant Celoni durant un dinar solidari amb la Marató de Televisió de Catalunya.

A l’acte també ha intervingut el president Puigdemont que ha insistit en el fet que “estem dient que volem construir un país millor i no ho volem fer en contra de ningú”. Per construir aquest país, ha prosseguit el president, “ens cal tota la gent” a diferència “dels del 155”, “que per fer un país menor, només necessiten Iceta, Arrimadas, Soraya i Rajoy”. I és que “amb les eines del 155 és impossible fer un país millor: amb pors, empresonaments, repressió… és impossible”.

Per això, com ha insistit el president Puigdemont, és imprescindible que el 21D es legitimi l’actual Govern català, ja que “si guanyen ells, manarà Rajoy i li legalitzarem el seu cop d’Estat, l’haurem autoritzat. Qualsevol cosa que s’aparti del Govern legítim és legalitzar el 155.

Publicitat
Publicitat

Un megamíting via web per tancar la campanya

Per la seva part i a pocs dies per finalitzar la campanya, la seva responsable, Elsa Artadi, ha explicat que davant l’excepcionalitat de la campanya “com a míting final, farem un centenar d’actes amb els candidats per tot Catalunya i un a la plaça de la Virreina de Barcelona per estar a la vora vostra i escoltar junts el president Puigdemont”. Amb l’objectiu de convertir aquest míting “en el més gran que s’ha organitzat mai a Catalunya”, la intervenció del president es retransmetrà a través del web www.megamíting.cat per tal que es pugui seguir arreu del món. El web ja està operatiu, amb el compte enrere per l’hora d’inici del míting.

Al dinar també hi ha participat el conseller Jordi Turull que ha recordat que “aquestes eleccions són per als qui encara estan tancats a la presó” i ha advertit que el 21 a la nit, la vicepresidenta del govern espanyol “tindrà un disgust perquè veurà que no han escapçat res”. Tot i això, Turull ha alertat: “compte amb el vot sofisticat el dia 21D, perquè és molt fàcil: si vull que el president sigui Puigdemont, voto Puigdemont. No fem més càlculs”. Així, a partir del 22 podran tornar a Palau “el president, el vicepresident i els consellers legítims”.