Vista panoràmica del concert de Músics per la Llibertat, el més gran de la història de Catalunya | Òmnium Cultural
Vista panoràmica del concert de Músics per la Llibertat, el més gran de la història de Catalunya | Òmnium Cultural
image_pdfimage_print

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, espera que els presos polítics recuperin la llibertat aquest dilluns. Mentre això no passa, Mauri ha lamentat la impunitat amb la qual actua l’extrema dreta mentre els Jordis i els consellers són a la presó per defensar un projecte polític de forma pacífica. “Avui 10.000 músics toquen per la llibertat mentre deu persones de pau són a la presó i la ultradreta actua amb impunitat”, ha dit Mauri minuts abans de l’inici del concert Músics per la Llibertat.

Mauri s’ha adreçat als assistents i ha agraït el seu compromís amb la llibertat i la democràcia: “la música i la cultura sempre ens ajuden a trobar respostes i, sobretot, ens obren les portes a l’esperança”. El vicepresident de l’entitat ha afegit que “ni la repressió ni la por ens podrà callar mai” i, davant el 21D, ha apuntat que cal fer un esforç per “apropar-nos a aquells qui van sentir la mateixa ràbia i vergonya l’1 d’octubre però amb qui no hem estat capaços de compartir un projecte de país”.

El concert simfònic més multitudinari

Mauri ha fet aquestes declaracions en el concert per la llibertat organitzat per l’entitat i el col·lectiu Músics per la Llibertat. Hi han participat 10.000 músics i 6 directors d’orquestra que han aplegat milers de persones a la plaça d’Espanya de Barcelona. Cantaires i instrumentistes han interpretat Sant Martí del Canigó, Viatge a Ítaca, El cant de la Senyera, L’Estaca, Els Segadors o l’Himne d’Europa.

Publicitat
Publicitat