Moment de l'acte de presentació de la candidatura de Junts per Catalunya amb el President Puigdemont intervenint des de Brussel·les | Junts per Catalunya
Moment de l'acte de presentació de la candidatura de Junts per Catalunya amb el President Puigdemont intervenint des de Brussel·les | Junts per Catalunya
image_pdfimage_print

El president Carles Puigdemont ha fet una crida a convertir les eleccions del 21 de desembre “en una segona volta de l’1 d’octubre” per aconseguir “una altra victòria per la via democràtica i pacífica, que és l’únic camí per avançar, guanyar i garantir la llibertat de Catalunya”. El president n’ha parlat aquest dissabte al migdia a través d’una videoconferència des de Brussel·les, durant la presentació de la candidatura de Junts per Catalunya que s’ha celebrat a Sant Julià de Ramis, al Gironès, municipi on Puigdemont hauria hagut de votar l’1 d’octubre i un dels llocs on hi va haver les primeres càrregues policials aquell dia.

L’1 d’octubre va ser una victòria del conjunt del país i dels ciutadans, una de les victòries més senties que recordarem sempre perquè vam vèncer la por i la violència i vam unir-nos per defensar la democràcia, la llibertat i la pau” ha apuntat el president Puigdemont. Durant la seva intervenció, el president també ha remarcat la importància que la ciutadania voti el 21D perquè és l’oportunitat de fer “rectificar les polítiques que estrangulen l’economia, que volen trencar la nostra cohesió social, per canviar d’estat i poder canviar d’era, per canviar un estat que encara viu al segle XIX per un estat del segle XXI”.

Puigdemont també ha apel·lat a l’esperit de l’1 d’octubre, “l’esperit que ens empeny en la nostra esperança de poder doblegar l’autoritarisme i que ha obligat l’Estat a allò que sistemàticament ens nega, que és el fet que les diferències s’han de resoldre a les urnes i que els futurs dels pobles no es decideixen als tribunals ni en un consell de ministres que s’atribueix uns poders que ningú no els ha donat”. “El 21D li recordarem a l’Estat espanyol que aquest poble és més viu que mai i amb més esperances i ganes que mai de construir el seu futur lliure, un estat independent”, ha reblat.

Publicitat
Publicitat

Presentació de la candidatura

L’acte de presentació de la candidatura ha estat conduït pels candidats Josep Lluís Bozzo i Pilar Calvo i hi han intervingut també els caps de llista de Lleida, Josep Maria Forné; de Tarragona, Eusebi Campdepadrós; de Girona, Gemma Geis; i l’alcaldessa de Girona i candidata, Marta Madrenas.

Josep Maria Forné ha assegurat que “davant la humiliació, la repressió, i les accions per congelar-nos les idees i la voluntat a través de la judicialització de la política, o empresonant consellers i actors socials” la candidatura de Junts per Catalunya ofereix “dignitat, transversalitat i pluralitat per recuperar les institucions que ens són pròpies començant pel president, posant-lo al lloc on ha de ser, al Palau de la Generalitat”.

Per la seva banda, Eusebi Campdepadrós ha remarcat que les eleccions del 21D no són unes eleccions normals “ni podem permetre que es normalitzi la situació quan tenim candidats a l’exili i a la presó, amb mestres encausats per explicar la realitat de l’1 d’octubre a les escoles, quan més de 700 alcaldes continuen encausats”, i ha explicat que ha decidit encapçalar el projecte de Junts per Catalunya a Tarragona perquè “és la llista que reflecteix més la unitat que vol el poble, perquè aportem l’esperit de llibertat de l’1 d’octubre contra el 155.

La cap de llista a Girona, Gemma Geis, ha apuntat que el president Puigdemont “ha construït un mirall gegant, ha posat enfront de la democràcia espanyola aquest mirall, i ha aconseguit treure totes les màscares” i per aquest motiu ha considerat que “no hi ha millor persona ni millor candidat que el president Carles Puigdemont.

També ha intervingut l’alcaldessa de Girona i candidata, Marta Madrenas, que ha remarcat que la candidatura de Junts per Catalunya “és la llista que vol la gent, perquè els alcaldes sabem que els veïns i veïnes de Catalunya tenen una cosa molt clara: volen que anem tots junts, i que tots junts estiguem al costat del president, el nostre president legítim. Ja tenim un president, som la llista que garantirà la república, som la llista de la unitat, del president.