Maria Sirvent atenent els mitjans després del Consell Polític de la CUP anunciant la proposta de punts programàtics conjunts a ERC i JxCat | CUP Nacional
Maria Sirvent atenent els mitjans després del Consell Polític de la CUP anunciant la proposta de punts programàtics conjunts a ERC i JxCat | CUP Nacional
image_pdfimage_print

Matí convuls a la seu nacional de la CUP. I no pel fet que es debatés el programa electoral que la formació independentista portarà a les eleccions il·legítimes del 21 de desembre. El fet que s’hi hagués convocat una manifestació d’ultradreta havia encès les alarmes de la formació, que fins i tot havia demanat a la Junta Electoral que en prohibís el desenvolupament. La Junta s’ha inhibit, contràriament a l’alta activitat que havia mantingut fins ara en la prohibició de símbols que representessin la demanda d’alliberament dels presos polítics. Finalment un cordó de simpatitzants de la CUP i els Mossos d’Esquadra separant les dues concentracions han evitat que hi hagués els habituals incidents que causen les mobilitzacions de la ultradreta.

Mentrestant, a l’interior de la seu del partit hi tenia lloc el Consell Polític. Malgrat que encara no ha transcendit el document oficial, sí que ha tingut lloc una roda de premsa a càrrec de Maria Sirvent, en la qual la CUP ha llançat la seva proposta de punts programàtics compartits amb les altres dues candidatures independentistes. La formació independentista voldria limitar-se a 3 punts molt clars:

  1. El compromís de fer efectiva la República com un nou estat independent d’acord amb el mandat de l’1 d’octubre.
  2. El control efectiu del territori; aquest control del territori l’ha de precedir la fugida o la retirada de l’Estat espanyol i de la Guàrdia Civil; així com l’alliberament dels presos polítics.
  3. L’impuls d’un gran acord de país pel procés constituent per l’eixamplament de drets socials i polítics i per la consecució de sobiranies pel nostre poble, per la pobresa i la corrupció.

Caldrà veure doncs, si finalment s’aconsegueix la unitat de l’independentisme al voltant d’uns punts programàtics consensuats que marquin una estratègia conjunta sobre quin és l’objectiu en cas de victòria en les eleccions del 21D.

Publicitat
Publicitat