image_pdfimage_print

Junts per Catalunya presenta la candidatura en un acte a Oostkamp, Bèlgica, amb un centenar dels membres de la llista

Junts per Catalunya presentà a Bèlgica la llista que concorrerà a les eleccions del proper 21D. “Si hi ha una llista que Mariano Rajoy no vol que guanyi és la de Junts per Catalunya” ha remarcat el president Carles Puigdemont, que la qualificà com la proposta de “màxima unitat i transversalitat, i en què bona part de la societat s’hi pot reconèixer i emmirallar”. “Som l’alternativa d’esperança, dignitat i màxima unitat possible” ha apuntat.

Puigdemont avisà que en les eleccions del 21 de desembre es decidirà si “Rajoy i el 155 guanyen o perden”, i per això deixà clar que el resultat d’aquells comicis serviran per dir a “l’Estat, a Europa i al tripartit del 155 que a Catalunya, la democràcia no es toca, no es retalla, no s’empresona, no s’envia a l’exili, no se la pica amb porres de la policia”.

Publicitat
Publicitat

Aquests dies hem de dir clarament que el tripartit del 155 ha de sortir derrotat de les urnes”, apuntà Puigdemont, per tal de restituir la normalitat a Catalunya, recuperar les institucions i el Govern legítim i aconseguir la llibertat dels presos polítics. I va reptar les formacions que deixin clar durant la campanya si acceptaran el resultat de les urnes i derogaran el 155 després de les eleccions.

Puigdemont agraí al centenar de candidats que van assistir a l’acte que hagin acceptat formar part d’aquesta candidatura “que protagonitzarà una pàgina de la història de Catalunya ja que és una campanya i una candidatura que s’ha de presentar a l’exili perquè l’Estat ni tan sols accepta que tothom hi competeixi en igualtat de condicions”.

Una candidatura reflex de la societat

A l’acte va assistir la consellera Clara Ponsatí, que definí la situació actual com una “tempesta forta” que s’afronta amb una tripulació disposada a aguantar forts vents, i amb la qual arribarem a bon port”. També el conseller Lluís Puig es mostrà convençut que “el 22 de desembre  les coses hauran valgut la pena, perquè passi el que passi haurem començat a canviar Catalunya i el món”.

També intervingué la directora de campanya i candidata a la llista a la demarcació de Barcelona, Elsa Artadi, que assegurà que “els que som aquí i els que no poden ser-hi estem determinats i guanyarem aquestes eleccions per la democràcia, pel president, per les institucions catalanes i el Govern”.

El portaveu de la campanya, Eduard Pujol, també apuntà que els integrants d’aquesta llista són “la corretja de transmissió del carrer a la política del que representa l’1 d’octubre, perquè si aquell dia no hagués passat el que va passar, avui no seríem al cor d’Europa per reclamar la llibertat”.