Germà Gordó presidint una comissió del Parlament de Catalunya | Parlament de Catalunya
Germà Gordó presidint una comissió del Parlament de Catalunya | Parlament de Catalunya
image_pdfimage_print

Les juntes provincials han publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya les candidatures proclamades a cadascuna de les quatre circumscripcions electorals. De totes les llistes presentades abans que finalitzés el termini, el 17 de novembre, les quals vam analitzar en profunditat en aquest article, se n’han proclamat com a vàlides un total de 10 per Barcelona i 11 a Lleida i Girona i 10 a Tarragona.

Les candidatures no validades a Barcelona són la de “UNIDOS y SOCIALISTAS+por la Democracia”, la de “CONVERGENTS”, la del “PARTIT FAMILIA i VIDA”, la de “DEMOCRACIA NACIONAL”, la de “LA FAMILIA PAZ Y LIBERTAD” i la de “PER UN MÓN MÉS JUST”. La que més sorpresa ha despertat és la no validació de la llista Convergent de l’exdiputat de JxSí i exconseller del govern d’Artur Mas, Germà Gordó, que ja fa mesos que es va distancia del PDeCAT especialment per la seva línia ideològica dins de JxSí i per l’aliança amb la CUP durant el procés d’independència. Germà Gordó que ja tenia un moviment dins del PDeCAT anomenat Nova Convergència i que posteriorment havia trencat amb aquest partit havia presentat una llista electoral per la circumscripció de Barcelona, sota el nom de Convergents, amb alguns antics pesos pesants del PDeCAT.

D’altra banda, a Tarragona la Junta Electoral no ha validat les llistes de “PER UN MON MES JUST” i la de “CIUDADANOS LIBRES UNIDOS”. En el cas dels primers salven les llistes que havien presentat a Girona i Lleida que han estat validades. Els segons només havien presentat llista a Tarragona per tant no concorreran en cap de les circumscripcions electorals.

Publicitat
Publicitat