image_pdfimage_print

Des de la redacció de l’Unilateral volem felicitar els diferents opinadors que figuren a les llistes electorals de les candidatures independentistes per a les eleccions del proper 21 de desembre. Els felicitem per la seva trajectòria i per la seva vàlua que els ha fet mereixedors de ser a les llistes i alhora els agraïm el compromís que demostren fent aquest pas en l’actual moment transcendental que viu el país.

Us els presentem a continuació:

  • Josep Costa, Lletrat i professor associat de Teoria Política a la UPF. Ocupa el 17è lloc de la llista per Barcelona de Junts per Catalunya
  • Josep Puig, Doctor en Enginyeria Industrial. Vicepresident d’Eurosolar. Membre del Grup de Científics i Tècnics per un Futur no Nuclear. Ocupa el 24è lloc de la llista per Barcelona de Junts per Catalunya
  • José Rodríguez, Llicenciat en física i també, segons el rei d’Espanya i un rector, té un DEA en sociologia i és Màster en Societat de la Informació. Treballa en un sindicat fent coses d’internet i comunicació, ha estat militant 17 anys al PSC i ara és activista independentista. Surt a tertúlies i parla de tot a internet, per tant segurament “no sé molt bé el que dic”. Ocupa el 26è lloc de la llista per Barcelona d’Esquera Republicana – Catalunya Sí
  • Santiago Vilanova, Olot, 1947. Periodista, escriptor i consultor ambiental. Cofundador d’Els Verds- Alternativa Verda (La Bisbal d’Empordá, 1983). Impulsor de la sectorial 3E (ecologia, energia i entorn) de l’ANC i membre del grup Constituïm. Autor de L’Estat ecològic (Base, 2013). És ponent de la secció Ecologia i Recursos naturals de l’Ateneu Barcelonès. Ocupa el 28è lloc de la llista per Barcelona de Junts per Catalunya
  • Josep Sort, Barcelona, 1964. Politòleg i historiador, professor de la Universitat de Barcelona, autor de diversos llibres sobre el Quebec. Analista polític de la independència, la política internacional, els estudis estratègics i la societat digital. Ocupa el 58è lloc de la llista per Barcelona de Junts per Catalunya
  • F. Xavier Hernàndez i Cardona, Barceloneta 1954. Historiador. És doctor en Història contemporània i catedràtic de Didàctica de les Ciències Socials a la Universitat de Barcelona. Ha treballat en Didàctica de la Història i del Patrimoni, en Museografia i en Història militar. Va ser el coordinador del projecte històric i museogràfic del Museu d’Història de Catalunya (1994-1996) i ha participat en nombrosos projectes museogràfics (Muralles d’Eivissa, Exposició Donec Perficiam al Born de Barcelona). Va ser director general de Recerca en el primer govern tripartit i durant uns mesos del segon, a proposta d’ERC. Va contribuir a l’estructuració del sistema català de recerca. Ocupa el 72è lloc de la llista per Barcelona de Junts per Catalunya
  • Xavier Garcia, Vilanova i la Geltrú, 1950. És periodista, assagista i biògraf. Va ser redactor de l’AVUI (1976-1992) i ha publicat uns trenta llibres, dedicats a la qüestió ecològica, pagesa i territorial, a més de biografies de diverses personalitats catalanes. Ocupa el 10è lloc de la llista per Tarragona de Junts per Catalunya

De procedència i àmbits ben diversos (lletrats, historiadors, físics, periodistes, enginyers industrials) i amb una experiència política també diversa, actual o en el passat. Josep Sort, per exemple, és l’actual president de Reagrupament, mentre que Santiago Vilanova, Josep Puig i Xavier Garcia són tres històrics de l’ecologisme i cofundadors d’Els Verds-Alternativa Verda.

Publicitat
Publicitat

Molta sort a tots ells!

2 COMENTARIS

Comments are closed.