image_pdfimage_print

Des del web Catalansalmon s’ha llançat una nova campanya que pretén que hi hagi representants dels tres partits independentistes en els consolats espanyols durant el procés electoral del 21D, per tal de tenir un recompte oficial del nombre de vots en cada consolat. No cal dir que aquesta iniciativa neix com a conseqüència de l’enorme desconfiança que existeix entre molts catalans, que, atesa la importància d’aquests comicis, i també els precedents dels conflictes existents per emetre el vot des de l’exterior en eleccions prèvies, aquest cop es vol assegurar que no ens hi trobarem sorpreses.

En què consisteix?

La llei electoral preveu que durant els dies que dura el vot presencial exterior als consolats, puguin assistir ciutadans com a representants dels partits al procés electoral. En aquest cas, la campanya demana ajuda per mantenir el procés electoral a la vista fent de representants als consolats durant els dies 17, 18 i 19 de desembre.

Publicitat
Publicitat

Què ha de fer un representant?

Durant les votacions en urnes a les Oficines Consulars, no hi ha interventors, només es permet la presència de representants de les candidatures, designats i autoritzats per a això.

Es necessita un recompte del total de vots emesos en cada consolat durant els tres dies per poder confrontar amb resultats oficials de recompte. Poden ser representants tants voluntaris com es vulgui però només pot haver-hi dos per cada llista simultàniament al consolat.

Al consolat es vota presencialment els dies 17, 18 i 19, així que caldrà que hi hagi algú durant tot el temps que les urnes estiguin obertes, per tant és bona idea que hi hagi relleus, per això com més voluntaris, millor. Al final de la votació s’aixecarà acta de la votació; és important obtenir-la, ja sigui que la donin o simplement fer-ne una foto. El que interessa és el TOTAL de vots per cada consolat.

Què cal per ser representant?

Només cal ser major d’edat i obtenir una credencial atorgada pels representants d’alguna llista. Els representant els trien els PARTITS, però no cal pertànyer a cap partit per ser-ho. L’entitat farà els tràmits, si s’escau, perquè els partits donguin l’autorització corresponent.

Partits independentistes

Catalans al Món donarà suports als partits independentistes: Junts per Catalunya, Esquerra i les CUP.

89 voluntaris registrats

A l’hora de redactar aquest article, la campanya, que va començar dimarts, ja té registrats 89 voluntaris. Els primers a ser-ho viuen, per exemple, a París, Nàpols, Santiago de Xile, Sao Paulo, Ciutat de Mèxic, Monterrey, La Paz, Tokyo, Melbourne o San Francisco, entre altres.