image_pdfimage_print

Ahir es va presentar l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACPDC), una plataforma formada pels familiars i amics dels represaliats i represaliades, tant el president i quatre consellers del Govern, que  són a l’exili, com  el vicepresident i set altres consellers, com els presidents de les dues entitats cíviques de referència, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana.

Segons afirmen en la seva pàgina web, l’objectiu de l’ACPDC és construir una xarxa de suport mutu per coordinar-se i assolir l’alliberament dels presos el més aviat possible. També demanen l’ajut de la societat catalana i canalitzar les “infinites mostres d’escalf que hem rebut aquests dies. Lògicament, una de les formes de col·laboració possible és l’econòmica i per això en el web hi figura un enllaç per fer-hi donatius econòmics. Però a, banda de l’aspecte econòmic, que reconeixen que és costós, també es refereixen a la gestió de l’absència i al manteniment continuat del contacte amb ells.

La resposta a l’agressió

Publicitat
Publicitat

Aquesta iniciativa no és pas la primera en resposta a les diverses agressions que l’espanyolisme estatal i cívil ha perpetrat en les darreres setmanes. Diversos dels agredits i atesos durant l’atac policial espanyol de l’1 d’octubre, ja estan presentant, de forma individual o col·lectiva, demandes judicials contra els responsables policials i polítics de les agressions. En aquest sentit, també s’han fet propostes de formar una plataforma d’agredits l’1 d’octubre i també d’aquells altres víctimes de les agressions feixistes dels dies posteriors, per tal que siguin jutjats i es depurin les responsabilitats corresponents. Fins al dia d’avui, ni una sola persona ha estat portada davant de la justícia espanyola per participar en els atacs que van causar més de 1.000 ferits. Ben al contrari, el govern espanyol pensa condecorar els agents de la Guàrdi Civil i la Policia Nacional que hi participaren.