Secretariat Nacional de l'ANC a Prats de Lluçanès | ANC
Reunió del Secretariat Nacional de l'ANC a Prats de Lluçanès l'octubre del 2016 | ANC
image_pdfimage_print

Amb el tancament de les llistes electorals dels comicis del 21D, han anunciat que pleguen cinc membres del Secretariat Nacional de l’Assemblea per raó d’incompatibilitat. Els Estatuts i el Reglament de règim intern de l’Assemblea Nacional Catalana estableixen que és incompatible ser membre del Secretariat Nacional i ocupar un lloc de responsabilitat en àmbits polítics des de la presentació de la candidatura fins a la finalització del mandat.

El primer a fer pública la seva incorporació en una llista electoral va ser, ahir dijous, Jordi Sànchez, que va dictar per telèfon, des de la presó, les paraules de la seva comunicació als socis de l’Assemblea. Va deixar el càrrec de president, ja en els últims mesos del seu mandat, i el lloc de secretari nacional per poder formar part de la candidatura del president de la Generalitat Carles Puigdemont. Es troben en la mateixa situació Francesca Ferreres, secretària nacional i fins ara coordinadora d’Incidència Internacional, i els secretaris nacionals Alícia Casals, Assumpció Castellví i Pere Grau. Componen el Secretariat Nacional 77 membres, elegits pels socis de l’Assemblea (les eleccions van ser el maig de 2016).

L’Assemblea Nacional Catalana, per la seva vocació plural i transversal, respecta i valora la decisió de tots cinc secretaris nacionals i serà al costat de totes les candidatures que defensin la República Catalana. Ha agraït en aquest sentit la implicació i la feina feta pels secretaris nacionals sortints i els ha desitjat sort i encerts en la nova etapa política. El paper polític de l’Assemblea passa, a partir d’una victòria el 21 de desembre del bloc de partits per la República davant del bloc del 155, per continuar treballant, des de la societat civil, per la consolidació i el reconeixement internacional de la República Catalana.

Publicitat
Publicitat