image_pdfimage_print
L’ANC i Òmnium fan una crida “a tots els demòcrates” a manifestar-se dissabte a les 17h al carrer Marina de Barcelona

L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural convoquen la ciutadania a la manifestació del proper dissabte 11 de novembre sota el lema ‘Llibertat presos polítics, som República’, que tindrà lloc a partir de les 17 h i arrencarà al carrer Marina/Almogàvers a Barcelona. Els vicepresidents de les dues entitats, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri, han presentat aquest dijous els detalls de la mobilització en roda de premsa i han fet una crida a la participació de “tots els demòcrates i totes les persones que estimin la democràcia”. “No podrem dir que en aquest país hi ha normalitat fins que els presos tornin a casa i s’aturi el 155”, ha assegurat el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri.

Demanem a la gent que se situï al carrer Marina – cantonada Almogàvers cap a munt per poder fer una marxa cap al mar i avançar plegats de manera simbòlica”, ha dit el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro. L’objectiu és que la manifestació de dissabte esdevingui una Diada Nacional per la Llibertat multitudinària per “exigir l’alliberament dels 10 presos polítics que actualment hi ha a l’Estat espanyol”. Per això, hi haurà una capçalera d’honor amb els familiars dels vuit consellers del Govern legítim de Catalunya i dels presidents d’Òmnium i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, i es demana als ciutadans que portin llaços grocs, “símbol d’aquests dies tristos sense tots ells”, ha lamentat Alcoberro. “És una manifestació que ens agradaria no haver hagut de convocar mai; cap sistema polític que s’anomeni democràtic es por permetre tenir presos polítics a les seves presons”, ha afegit Marcel Mauri. Les dues entitats han posat l’accent novament en que la manifestació de dissabte tornarà a ser “transversal i radicalment pacífica”:“aquells que ens volen crispats i dividits, els continuarem explicant que som un sol poble”.

Els vicepresidents de l’ANC i Òmnium Cultural també han fet referència i han mostrat total solidaritat i escalf amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la mesa citats aquest dijous al Tribunal Suprem acusats de rebel·lió, malversació i sedició:“esperem que tornin a casa avui mateix i dissabte tots ells puguin ser en aquesta gran manifestació”.  

Publicitat
Publicitat