image_pdfimage_print

Dimecres dia 8 Catalunya viurà una gran aturada de país en protesta per les detencions efectuades per l’Audiència Nacional, i dissabte dia 11 Barcelona acollirà una multitudinària manifestació en defensa de la República i per exigir l’alliberament dels presos polítics.

Encetada la “Setmana de la Llibertat”, que comptarà amb dos plats forts. D’una banda, una gran aturada de país, dimecres dia 8 de novembre, i de l’altra, una gran manifestació el proper dissabte 11 de novembre per demanar l’alliberament dels presos polítics i per reclamar també la República.

Una situació extrema

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Agustí Alcoberro, vicepresident de l’ANC, i Marcel Mauri, portaveu d’Òmnium Cultural, han volgut fer públic aquesta tarda el posicionament de les dues entitats davant dels fets ocorreguts aquests  darrers dies, i respondre-hi mitjançat accions cíviques. Davant d’una situació “extrema”, Alcoberro ha demanat entrar en una nova fase de mobilitzacions “més contundents” per donar resposta a tots aquests atacs polítics i judicials.

Respecte la gran mobilització, el vicepresident de l’ANC ha demanat fer “una gran manifestació de país”. Serà dissabte dia 11 a les 17 h de la tarda. El vicepresident ha volgut remarcar que s’espera una gran afluència, i ha informat que ja s’estan treballant en detalls logístics perquè tot el país pugui assistir-hi. Els propers dies es concretarà la localització amb la qual s’està treballant.

Marcel Mauri, al seu torn, ha demanat convertir el proper 11-N en un 11-S “perquè tothom vegi que som un poble de pau” que l’únic que reclama és “la llibertat dels presos polítics i que volem ser una república”.

L’aturada de país es durà a terme dimecres 8 de novembre. L’ANC i Òmnium han decidit adherir-se a la convocatòria feta per diversos actors sindicals, tal i com es va fer el passat 3 d’octubre, per demanar l’alliberament immediat dels presos polítics, però també per reclamar el “restabliment de la democràcia”, en paraules de Mauri.

Diumenge, encartellada general

Un dels altres actes que es durà a terme aquest cap de setmana serà una nova encartellada a tots els pobles i ciutats de Catalunya, semblant a la que es va fer durant la campanya de l’1-O, per reclamar la llibertat dels presos polítics.

A més, també s’ha encoratjat la ciutadania a seguir amb les cassolades cada nit com una acció més a dur a terme durant la “Setmana de la Llibertat”. La mobilització permanent ha començat.