image_pdfimage_print

Després de la multitudinària roda de premsa de dimarts a Brussel.les, no hi ha cap mena de dubte que el govern legítim de Catalunya, encapçalat pel President Carles Puigdemont, ha apostat sense complexos per la internacionalització del procés i la denúncia sobre la manca de garanties jurídiques i polítiques existents a Espanya.

Roda de premsa multitudinària

Recordem que ahir, el President Puigdemont, acompanyat d’alguns dels seus ministres, va protagonitzar una roda de premsa que va atraure l’atenció de dotzenes de mitjans de comunicació internacionals i, lògicament, catalans. En una sala del Centre Internacional de Premsa de Brussel.les, tèoricament amb un aforament de 50 persones, s’hi encabiren prop de 150 entre periodistes dels diversos mitjans, la delegació catalana i els membres de seguretat. La delegació catalana, era formada, a banda del President, dels ministres Clara Ponsatí (Educació), Joaquim Forn (Interior), Meritxell Borràs (Governació), Antoni Comin (Sanitat), Dolors Bassa (Treball) i Mertixell Serret (Agricultura). També hi era present l’eurodiputat Ramon Tremosa, entre d’altres.

Publicitat
Publicitat

Puigdemont, en la seva intervenció, va emplaçar el govern espanyol, davant l’opinió pública mundial, a acceptar els resultats de les eleccions convocades pel propi Mariano Rajoy, en virtut de l’aplicació de l’article 155, la qual ha escandalitzat molts estats i als propis mitjans de comunicació de masses assistents.

Segons el President, l’estratègia del govern serà que tant ell com alguns dels seus ministres, romandran a Brussel.les per denunciar internacionalment la manca de garanties jurídiques del sistema judicial espanyol. Per altra banda, la resta de ministres sí que compareixeran avui davant l’Audiència Nacional.

Comunicat del Govern legítim de Catalunya

Avui al vespre, s’ha fet públic un comunicat signat pel Govern legítim de la Generalitat de Catalunya, amb el següent contingut:

El govern legítim de la Generalitat de Catalunya afronta les citacions judicials de l’Audiència Nacional en els termes que ahir va anunciar el president Puigdemont.

Davant les citacions decretades per la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela contra el govern de la Generalitat, volem recordar:

a) Que aquestes citacions s’emmarquen en un sumari sense fonament jurídic que només busca castigar idees. Som davant d’un judici polític.

b) La desproporció de les penes demanades pel fiscal, reprovat pel Congrés espanyol, equivalents a delictes com l’assassinat o el terrorisme, demostren que som davant d’un judici polític efectuat al dictat del govern de l’estat espanyol.

c) El president de la Generalitat de Catalunya ahir ja va explicar quina seria la fórmula amb què els consellers del seu govern afrontarien aquesta declaració.

– Puigdemont va explicar que uns consellers anirien a l’Audiència Nacional a declarar com a denúncia de la manca de garanties del sistema judicial espanyol i de la seva voluntat de perseguir idees polítiques. 
– Al mateix temps, un altre grup de consellers es quedaran a Brussel·les per tal de denunciar davant la comunitat internacional aquest judici polític i emplaçar molt especialment Europa a afrontar una solució dialogada al conflicte.
– En cap cas els consellers i el president que es queden a Brussel·les contemplen eludir la justícia sinó que justament la reclamen, i respondran a unes citacions, que han arribat d’un dia per l’altre, d’acord amb els mecanismes que ja estan previstos a la Unió Europea en aquestes circumstàncies.

d) El compromís d’aquest Govern en la defensa dels drets i les llibertats del poble català és total. Entomem les penes de presó que ens esperen com una denúncia de la situació que viu la democràcia a l’estat espanyol i com un crit a favor de la llibertat del nostre poble.

Internacionalització com a estratègia

Sembla clar, doncs, que el govern legítim de Catalunya, aposta fort per la internacionalització del procés, sobretot en les setmanes prèvies a l’inici de la campanya electoral. Una estratègia que, per exemple, ja ha portat a forts xocs entre el govern espanyol i els governs belga i israelià. No hi ha cap mena de dubte que una nova victòria independentista en els comicis, posaria en una situació molt complicada el govern Rajoy, atès que s’interpretarà com un rebuig de l’oposició democràtica a l’aplicació de l’article 155.