image_pdfimage_print

Després de la contundent victòria independentista en el Referèndum de l’1-O, avui s’està celebrant una Jornada de Dignitat Nacional, en forma d’Aturada General que ha paralitzat el país, en protesta per les agressions protagonitzades per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyoles i que van provocar prop d’un miler de ferits, dos d’ells de caràcter greu.

En el moment de redactar aquest article, els talls en les carreteres del país són innombrables i l’aturada del transport públic, sobretot en les àrees metropolitanes és generalitzat, es compleixen però els serveis mínims.

En l’àmbit del comerç, l’ensenyament, l’administració i les finances el seguiment de l’aturada és també molt ampli.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Actes previstos

Al llarg de la Jornada s’han coordinat un seguit d’actes a tots els municipis del país.

Així a les 11.00 hores hi ha una crida a portar flors als col·legis que van ser atacats per les forces d’assalt espanyoles i on es van produir centenars de ferits. Uns assalts que van indignar l’opinió públic mundial.

Més tard, a les 18.00 hores, hi haurà concentracions a totes les capitals de comarques, davant els respectius ajuntaments.

A la ciutat de Barcelona en particular, la concentració es farà a la Plaça Universitat.