Consell de l'associacionisme cultural en defensa del referèndum
Consell de l'associacionisme cultural en defensa del referèndum
image_pdfimage_print

El Consell de l’Associacionisme Cultural, màxim òrgan consultiu del Departament de Cultura en relació amb la cultura popular, la dinamització sociocultural i l’associacionisme cultural, ha redactat un manifest en defensa dels drets civils dels catalans i de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

Al manifest el Consell hi ressalta “el ple suport a les institucions de Catalunya i a les seves decisions”, i manifesta “el rebuig i la condemna més enèrgica a les actuacions desplegades pel Govern de l’estat espanyol per impedir la lliure participació dels catalans en un procés democràtic com és el referèndum de l’1 d’octubre”.

Segons el manifest, el Consell “no pot restar en silenci quan els poders de l’Estat espanyol infringeixen les lleis, demostren un clar menysteniment als drets civils dels ciutadans, i agredeixen les entitats culturals i cíviques, les institucions i l’autogovern del poble de Catalunya”.

Publicitat

El Consell de l’Associacionisme Cultural està integrat per les principals entitats representatives d’aquest àmbit a Catalunya. Representa, de manera directa, més de 500.000 persones. El Consell, entre altres accions, proposa iniciatives i actuacions en àmbits com la formació, la detecció de noves fonts de finançament, l’eficàcia en la gestió de les entitats i dels seus equipaments, o en aspectes que incideixin en la millora de les funcions i les activitats associatives; fa seguiment de l’estat i detecta les necessitats dels diversos sectors de l’associacionisme cultural; elabora informes i dictàmens no vinculants; ofereix assessorament tècnic en matèria de cultura en l’àmbit del foment i la protecció de l’associacionisme cultural, i dóna suport i col·labora amb el CoNCA en l’elaboració de l’informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts de Catalunya.