Cal una repolitització cívica i activa

image_pdfimage_print

Darrerament es torna a comentar en els cenacles del poder de l’altiplà madrileny que cal aplicar l’article 155 de la Constitució. De fet, ja l’estan aplicant de facto. A més, ja vivim en una atmosfera d’un autèntic estat de setge; però que vagin amb compte, ja que darrerament cada vegada més governs, parlaments i mitjans de premsa internacionals, entre ells dos importants mitjans emblemàtics europeus —els prestigiosos rotatius Le Monde i Der Spiegel— són molt crítics amb el dogmatisme i l’autoritarisme antidemocràtic del govern espanyol.

Una important majoria de mitjans de comunicació europeus amb llengües molt diverses —mitjans petits i grans— no entenen gairebé res del que està passant amb la reacció furibunda i irracional del govern espanyol contra Catalunya. Des del segrest (la retenció), per part de l’empresa semi estatal Correos, de la revista d’Òmnium i la publicació de Poble Lliure La Veu, passant per “l’entrada”, sense ordre judicial, de la Guàrdia Civil a l’empresa de missatgeria Unipost de Terrassa, fins als arbitraris escorcolls a unes quantes impremtes d’arreu de la geografia catalana, tot això fa difícil creure que, a hores d’ara, l’Estat espanyol es pugui considerar com un estat de dret amb tots els ets i uts. Tinc amics occitans, francesos, escocesos, anglesos, alemanys, flamencs i d’altres nacionalitats que quan els explico tot això queden horroritzats i resten esmaperduts davant d’aquestes actuacions tan arbitràries i impròpies d’un Estat que forma part, d’ençà de 1986, de la UE.

No hi ha dubte que cal seguir insistint que la mobilització ha de continuar, més que mai, essent cívica i permanent. També és molt important —en aquests moments— animar i impulsar una molt més intensa repolitització —cívica i activa— del màxim nombre possible de catalans (estimular que adquireixin més consciència social i nacional) i, alhora, fer saber més i millor a Europa i al món sencer que el model/règim espanyol del 1977/1978 està completament exhaurit, és poc democràtic i “podrit” de corrupció i nepotisme pels quatre costats.

Publicitat