Imatge de la concentració davant la conselleria d'Economia el 20S
Imatge de la concentració davant la conselleria d'Economia el 20S
image_pdfimage_print

Després de l’intent de cop d’estat per part de l’Estat espanyol d’ahir, amb la Guàrdia Civil entrant a les institucions catalanes, i que compta amb la detenció de 14 alts càrrecs de la Generalitat, dos sindicats criden a la vaga general.

La Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), amb comunicat d’ahir vespre, va manifestar que “no acatarem aquest cop d’estat intolerable” i que iniciaran els tràmits administratius necessaris, amb la intenció de garantir la possibilitat que es pugui convocar una vaga general si el govern de l’Estat espanyol impedeix que es faci el referèndum.

Per altra banda, la Confederació General dels Treballadors (CGT) ha presentat avui dijous un preavís de vaga general a Catalunya amb inici el 3 d’octubre, i que serà validat amb la seva afiliació al llarg de la setmana, ja que “la classe treballadora catalana viu una realitat insuportable construïda a base de llibertats i drets civils trepitjats, precarietat salvatge, repressió normalitzada a les empreses, al carrer, atacs a la llibertat d’expressió sindical o d’altra mena, en un estat autoritari que és on més han retrocedit els salaris de tot Europa.”

Publicitat
Publicitat