Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, junt amb Jordi Domingo, Josep Puig i Santi Vilanova de Constituïm
image_pdfimage_print

Una representació del grup Constituïm integrada pel portaveu, l’advocat Jordi Domingo, i els ecologistes Santi Vilanova i Pep Puig, tots tres col·laboradors de L’Unilateral, van lliurar el passat dimecres al conseller Josep Rull la traducció en diferents llengües del seu projecte de Constitució republicana. Aquesta proposta, única en aquest moment, va ser lliurada el maig de 2016 a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i va ser redactada per 17 experts de diferents disciplines acadèmiques en el marc del debat de les idees sobre el país que volem. Durant la redacció dels textos, que va durar prop de dos anys, es van rebre 3.400 aportacions de la societat civil que degudament analitzades es van incorporar en el redactat final.

El conseller de Territori i Sostenibilitat es va interessar pels aspectes dels drets ambientals, de la defensa i de l’administració de la Justícia de la proposta de Constituïm i va considerar la seva importància en el procés participatiu que comportarà el Fòrum Social Constituent definit per la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la república aprovada pel Parlament.