image_pdfimage_print

En una entrevista a Euronews, Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea, davant la pregunta que li han fet de si la Comissió Europea reconeixerà i acceptarà el resultat del “Sí” en el Referèndum de l’1 d’octubre, ha respost que “La Comissió no s’involucra en debats domèstics interns, debats democràtics acceptables i acceptats, per descomptat. En la Comissió sempre hem dit que s’han de seguir les regles del Tribunal Constitucional espanyol i del Parlament espanyol. És evident que davant un “Sí” a la independència de Catalunya, respectaríem aquesta decisió, però Catalunya no podrà convertir-se en membre de la Unió Europea al dia següent, haurà de seguir els mateixos procediments que els estats que van ingressar el 2004″.

Per a molts, aquestes insinuacions de Juncker i el dia anterior de Nauert, la portaveu del Departament dels Estats Units, són indicatives que el procés català i el referèndum van en la bona direcció, mentre que mitjans unionistes han reforçat el condicionant que s’ha de seguir i respectar el Tribunal Constitucional espanyol.

Heus aquí el text en anglès, i el tall de vídeo de la resposta.

Publicitat
Publicitat

“We have always said on the subject that we would follow and respect the rulings of the Spanish constitutional court and parliament but it is obvious that if a “yes” for Catalan independence vote comes to pass – which we’ll have to wait and see – we would respect that choice. But Catalonia could not become an EU member the day after the vote.”