image_pdfimage_print

L’associació d’advocats Drets va presentar ahir una iniciativa de defensa jurídica dels ciutadans, molts d’ells responsables polítics, assetjats pel govern o les institucions espanyoles per causa del seu compromís amb el referèndum.

En concret, ha posat al servei dels interessats un telèfon, el 679 832 911, al qual poden trucar tots aquells que siguin citats o detinguts per aquesta causa.

També informen que en cas de detenció es té dret a no declarar ni fer cap tipus de manifestació, a ser assistit per un advocat de confiança i a fer una trucada telefònica a una persona de confiança.

Publicitat
Publicitat

Pel que fa a l’advocat de confiança, l’associació recorda que és la policia qui té l’obligació de posar-s’hi en contacte. Per altra banda, el detingut i el seu advocat s’han de poder reunir en un espai per tenir una entrevista reservada que li ha de proporcionar la mateixa policia. L’advocat també té dret a incloure en l’acta de declaració del detingut qualsevol incidència que consideri adient.

Pel que fa a la situació d’una entrada policial al domicili o a l’oficina, Drets recorda que només és possible si el detingut en dona el consentiment o si la policia obté un mandat judicial. També afirma que segons la Llei d’Enjudiciament Criminal l’investigat té dret a ser present durant l’escorcoll.

Atesa l’allau de trucades que sembla que s’ha rebut a la seu de la campanya, s’ha penjat a Twitter una piulada que afirma que si no s’ha estat citat, no truquin al telèfon de la campanya.