image_pdfimage_print

Tenim l’oportunitat de protagonitzar la revolució democràtica més important d’Europa: la revolució de les urnes”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en el discurs de la Diada ha esperonat tot el poble de Catalunya a sortir a votar massivament el pròxim 1 d’Octubre: tenim l’oportunitat, el repte i l’obligació de protagonitzar la revolució democràtica més important de l’Europa del segle XXI: la revolució de les urnes. Durant el discurs de la manifestació amb motiu de la Diada, Cuixart ha tornat a fer una crida a la unitat: si som capaços d’estar junts, de fer servir la força de cadascú de nosaltres, no tingueu cap dubte que ens en sortirem. El teu vot, l’1-O, serà el gest que enderrocarà murs.

A l’inici del discurs, Cuixart ha mostrat a tots els assistents que omplien un any més els carrers de Barcelona una papereta com la que servirà el pròxim 1 d’Octubre per votar al referèndum i ha recordat que aquesta papereta servirà per als qui votaran sí com per als qui votaran no. Perquè votar —ha recordat el president d’Òmnium— no ha sigut mai un delicte!.”

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Per al president d’Òmnium Cultural s’ha acabat el temps de les ambigüitats: Som en una cruïlla històrica i els camins són clars: democràcia o repressió, posar les urnes o silenciar la democràcia.

“Per això avui som aquí i seguirem dempeus fins a l’1 d’Octubre —ha afegit Jordi Cuixart—. Estem orgullosos de la nostra llengua i la nostra història col·lectiva. Res ens serà regalat, però ara ja res ens pot ser negat, ha assegurat al final de la seva intervenció. “Volem la República dels ciutadans lliures; la República ets tu i el futur és ara”, ha reblat el president d’Òmnium Cultural.