image_pdfimage_print

El títol de l’acte serà “Per una República de la gent treballadora” i comptarà amb la participació dels dos sindicats majoritaris al País Basc (ELA i LAB) i del primer sindicat nacional i de classe de Galícia, la CIG. També hi haurà altres sindicats de l’estat amb la voluntat de mostrar la solidaritat amb el poble català.

La Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i la Intersindical-CSC organitzen conjuntament un acte per reivindicar la República dels i les treballadores. Aquest dos sindicats criden a la participació de la classe treballadora catalana al referèndum del proper 1 d’octubre així com mostrar la solidaritat que s’està rebent d’altres sindicats.

En l’acte hi participaran altres sindicats i es presentarà una declaració signada per tots els sindicats on es cridarà a la participació al referèndum i també

Publicitat
Publicitat

L’acte comptarà amb parlaments dels dos sindicats organitzadors així com les intervencions d’en Jordi Romero, representant del sindicat d’estibadors de Barcelona, i un altre del sindicalista i historiador Xavier Diez. També es comptarà amb actuacions musicals.

En l’acte també hi participaran la Intersindical Valenciana i l’STEI-Intersindical del País Valencià i de les Illes Balears respectivament. També hi prendrà part el  Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), la Confederación Intersindical de Madrid, el CSI d’Astúries, la CUT de Galícia, la Intersindical Canària i ESK d’Euskal Herria.

L’acte es farà el proper diumenge, 10 de setembre, a les 18.30 hores, a l’Espai Jove La Fontana, al carrer Gran de Gràcia 190-192.

Sindicalisme nacional?

Aquest compromís amb el referèndum d’aquestes forces sindicals, que sempre s’han reivindicat nacionals, contrasta amb la postura oficial dels dos sindicats considerats “més representatius”, CC.OO i la UGT, als quals es podria també afegir la USO, els quals malgrat comptar amb un nombre significatiu d’afiliats independentistes, i de definir-se també, alguns d’ells, com a del sindicalisme nacional, no només no donen suport a la independència, situació que milloraria, i de molt, la situació de la classe treballadora, si no que ni tan sols donen suport al referèndum, per considerar-lo, mancat de garanties (sic), però és que ni tan sols criden a la participació dels seus afiliats, fet que ja constitueix una manca de cultura democràtica increïble per a organitzacions suposadament transformadores de la societat. Com a mínim, se sap que una part molt significativa dels seus afiliats, però a nivell particular, sí que aniran a votar, i molts d’ells ho faran en sentit afirmatiu.

La irresponsabilitat d’alguns dirigents sindicals, més espanyols que sindicalistes, pot perjudicar de manera molt greu les bases fundacionals de la nova República. Per sort, hi ha plataformes com Sindicalistes per la Independència, que aplega afiliats de les diferents forces sindicals, incloent també la CGT, que cobreixen dignament aquest àmbit que ha de ser clau en els propers mesos.