image_pdfimage_print

La Generalitat ha inaugurat una nova delegació exterior a la ciutat de Copenhaguen, a Dinamarca, que servirà per relacionar-se amb tots els països escandinaus. El mateix President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser a l’acte, acompanyat del Conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva i de la responsable de la nova delegació, Francesca Guardiola.

Durant la seva intervenció, el president Puigdemont ha assegurat que amb la nova Delegació del Govern al Països Nòrdics, un espai que considera “estratègic per a Catalunya, s’inicia una nova etapa de relacions que cada cop són més intenses tant a nivell institucional, econòmic com cultural”.  Precisament, el cap del Govern ha subratllat que des de Catalunya hi ha la voluntat de refermar i impulsar vies de col·laboració en àmbits de l’I+D i la Innovació, sobretot en sectors com el biomèdic, l’alimentari, les Smart Cities i l’economia circular. I ha afegit que entre els objectius d’aquesta nova oficina es pretén estrènyer els llaços també pel que fa a la protecció del medi ambient, la sostenibilitat, les energies renovables i la bioeconomia, recordant que a la regió de Jutlàndia ja s’està treballant  en aquest sentit.

Així, ha fet notar que en l’àmbit econòmic els intercanvis comercials són importants i reflecteixen unes sòlides relacions entre ambdues àrees geogràfiques, com ho demostra el fet que les exportacions catalanes a Dinamarca i Suècia representen el 21,4% i el 21,3% de les exportacions de l’Estat espanyol, respectivament. A més, a Dinamarca hi ha establertes 31 filials d’empreses catalanes i 37 a Suècia, i 140 filials daneses i 100 de sueques tenen presència a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

El cap del Govern també s’ha referit a la importància que suposa per a Catalunya el nombre de ciutadans nòrdics que cada any visiten Catalunya, ja que són el setè grup en importància quant a nombre absolut de turistes (de gener a maig del 2017 han visitat Catalunya 255.600 turistes nòrdics) i el primer pel que fa a la despesa mitjana del turista.

L’acte inaugural s’ha iniciat amb una actuació a càrrec de la colla castellera Xiquets de Copenhaguen i, a continuació, el president Puigdemont ha fet una visita per les instal·lacions.

A més del president, també hi han intervingut la delegada del Govern als Països Nòrdics, el director de Trade and Investment a Copenhaguen, Jacob Duus, i el conseller Romeva.