image_pdfimage_print

Ho podia dir més alt i fort, però no més clar. Segons el President Carles Puigdemont, la nova República de Catalunya tindrà un exèrcit.

Aquesta declaració tan contundent i que no deixa cap marge de dubte al respecte, la va fer ahir en el marc d’una sessió de xat via Zonetacts i Facebook live, com a resposta a diverses preguntes que li demanaven si preveia l’existència d’un exèrcit a la Catalunya independent.

Així, Puigdemont va respondre que “Els exèrcits… la política de defensa, és absolutament indispensable. Estem en un combat global. Ho hem vist aquests dies, tristament, amb una amenaça molt greu del terrorisme gihadista. I aquesta és una amenaça que li hem de fer front col·lectivament. I cal un esforç. I cal Intel·ligència Militar. I calen recursos per fer front a atacs de les guerres modernes. Som un país exposat, un país que, evidentment, s’ha de poder defensar i poder sindicar la seva voluntat de defensa amb d’altres. Per tant, des d’aquest punt de vista, no tinguem complexos. Catalunya ha de poder tenir una política de defensa moderna, democràtica i molt homologable als esforços de les nacions que considerem aliades”.

Publicitat
Publicitat

El ressò de les paraules del President ha estat immediat, i poc després diversos digitals ja penjaven enquestes preguntant sobre si n’eren partidaris o no.

Això al marge, la veritat és que les declaracions reforcen unes d’anteriors que ja havien fet Artur Mas i Marta Pascal en el mateix sentit. I és que, a hores d’ara, el PDeCAT és l’únic partit que s’ha declarat desacomplexadament favorable a l’existència d’un exèrcit en la República Catalana. I ara encara més.

(Nota: A la foto que il·lustra aquesta notícia, hi veiem soldats nord-catalans, desplegats amb l’exèrcit francès, a Mali)