image_pdfimage_print

El partit Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha emès un comunicat on “denuncia, corresponsabilitza i acusa directament al Gobierno de España per negligència, de l’atac terrorista sofert a la Rambla a Barcelona i Cambrils“.

Després de manifestar “el total rebuig i condemna més ferma dels infames actes terroristes soferts a la Rambla a Barcelona i a Cambrils. I tot el nostre recolzament i condol a les víctimes i familiars que han patit en primera persona aquests brutals actes covards” i de reconèixer i agrair “als Mossos d’Esquadra, qui amb la seva ràpida intervenció i diligència han pogut evitar danys majors. També a tots els membres dels cossos d’atenció cívica i emergències, i tot el reconeixement per l’exemplar comportament solidari a de la ciutadania: hostalers, taxistes i particulars, que demostren un cop més el tarannà cívic, pacífic i altruista dels catalans”, Solidaritat Catalana carrega durament contra el govern espanyol.

Concretament,

Publicitat
Publicitat

Denunciem públicament el bloqueig i el menysteniment intencionat dut a terme per el Ministerio del Interior vers als Mossos d’Esquadra en la coordinació antiterrorista, tot i estar el nostre país en nivell 4 de 5 d’alerta per atac terrorista, malgrat les diverses peticions fetes des de  la Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya per ser-hi presents.
• Responsabilitzem directament al Gobierno de España de provocar amb la seva política de càstig a Catalunya, deixament de les responsabilitats i negligència intencionada, de la situació d’irresponsable inseguretat que ha viscut Catalunya, com s’ha vist malauradament amb aquests atemptats terroristes, de conseqüències ara ja irreparables. Ho hem vist recentment amb l’actitud demagoga, desafiant i maliciosa del Gobierno de España i concretament del seu President Mariano Rajoy amb la recent crisi de l’aeroport del Prat, quan titllava a les autoritats catalanes de “mezquinas” per no resoldre la qüestió de seguretat i traspassant les responsabilitats a les nostres autoritats sense competències per poder-hi actuar. En qüestions de seguretat deliberadament se les ha mantingut fora de la coordinació antiterrorista i d’una de les vies mes importants d’entrada al nostre país.
• Acusem al Gobierno de España, de ser corresponsable negligent dels atemptats soferts en terres catalanes. I de comportament maliciós amb resultat criminal al Sr. Mariano Rajoy, com a màxim responsable d’aquest Gobierno de España. Els qui ometent les seves obligacions han posat deliberadament en perill la seguretat de Catalunya amb resultats catastròfics per als seus ciutadans.

Finalment insten a declarar Mariano Rajoy com a persona non grata, a qui retreu que “reclama demagògicament “cooperación y trabajo conjunto”, quan això precisament és el que ha negat fins que ha estat massa tard i ens n’hem de lamentar.”