image_pdfimage_print
Lamenta que en les temàtiques prioritàries acordades per l’ANC per la campanya pel SÍ  s’hagi marginat el debat energètic i  la greu situació ambiental del territori.
L’històric partit ecologista Els Verds-Alternativa Verda, fundat el 1983, reclama a les entitats sobiranistes que el debat sobre allargar el període de vida dels reactors nuclears de Vandellòs i d’Ascó  sigui contemplat en la campanya per aconseguir una majoria social pel SÍ.
El tancament definitiu de la central nuclear de Garoña ha mobilitzat al lobby elèctric espanyol que reclama al Govern Rajoy allargar el període de vida de les centrals catalanes a 60 anys (fins al 2040) quan el final del permís d’explotació  actual acaba el juliol del 2020 pel reactor de Vandellòs 2 i el setembre de 2021 pels reactors  d’Ascó 1 i  Ascó 2.
Tancar aquests reactors comportarà per a una Catalunya Estat instal·lar 300 MW eòlics i 300 MW fotovoltaics cada any fins a arribar als 3.000 MW de potència dels reactors en funcionament.
Els Verds-Alternativa Verda  lamenta que l’ANC hagi marginat el debat energètic en la campanya del SÍ i sobre el greu estat ecològic del territori, s’impulsi el debat sobre el model econòmic del futur Estat català quan aquest es definirà en funció del model energètic que democràticament opti la població mitjançant un referèndum o per opció d’una majoria parlamentària.